Informatiemiddag keurmerk haardhout

16-06-2016 Op donderdag 30 juni 2016 organiseert NEN van 13:00 uur tot 15:30 uur een informatiebijeenkomst over het opstellen van een keurmerk voor haardhout. Tijdens deze bijeenkomst worden de randvoorwaarden van een dergelijk keurmerk uiteen gezet. Belanghebbenden, waaronder alle bedrijven, instellingen en organisaties die te maken hebben met haardhout, zijn van harte uitgenodigd om deel te nemen en mee te praten.

Aanleiding voor het organiseren van deze bijeenkomst is de problematiek rondom het stoken van haardhout. Verschillende negatieve gevolgen kunnen tot stand komen door onjuistheden van:

  • de kachel of haard;
  • de bijbehorende rookafvoer;
  • het materiaal dat verbrand wordt in de kachel;
  • het gedrag van de stoker.

De gevolgen die dit met zich meebrengt, zijn luchtvervuiling of gezondheidsproblemen. Het is dan ook van belang dat hier goede afspraken over worden gemaakt.

Voordelen keurmerk

Een keurmerk voor ‘goed’ haardhout geeft de consument duidelijkheid, herkenbaarheid en de zekerheid dat het product aan bepaalde eisen voldoet. Tevens kan het gebruikt worden voor promotie, om het imago van het bedrijf te ondersteunen en dient het als bewijsstuk dat het product verantwoord is.

Sprekers tijdens de informatiebijeenkomst zijn onder andere Taco in het Veld van Masterfire en Gert Kooij van de Sfeerverwarmingsgilde.

Meer informatie

Aanmelden voor deze kosteloze informatiebijeenkomst kan via de evenementenpagina.
Voor vragen of opmerkingen kunt u contact opnemen met het secretariaat van NEN Energy, telefoon (015) 2 690 416 of e-mail energy@nen.nl.

Eerder door u bekeken

Meer informatie

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met het secretariaat van NEN Energy.

(015) 2 690 416

energy@nen.nl

Normcommissies Energie

Energie