KBBPPS zet resultaten om in actieve steun

17-02-2015 'Knowledge Based Bio-based Products’ Pre-Standardization' (KBBPPS) houdt op 2 juni zijn laatste workshop in het Engelse York. Tijdens die workshop zullen de resultaten van dit project over pre- en conormatief onderzoek naar biobased producten worden gepresenteerd. Hoofdzaak is echter dat deelnemers er praten over hoe ze de onderzoeksresultaten en andere zaken die eruit naar boven zijn gekomen, kunnen gebruiken om zo veel mogelijk steun te vergaren voor biobased producten.

KBBPPS is bedoeld om consumenten en gebruikers zoveel mogelijk specificaties te geven over de eigenschappen van biobased producten door het vaststellen van verschillende testmethodes. Denk daarbij aan testmethodes over biologische afbraak, milieuveiligheid, de hoeveelheid biobased stoffen in een product en de prestatie ervan. Het doel is om de resultaten 1 op 1 over te nemen in Europese standaarden, vooral onder CEN en ASTM. Het project loopt nog tot augustus dit jaar en staat onder leiding van projectmanager NEN Energie.

Workshop

Tijdens de laatste workshop worden onder andere de resultaten aan het publiek gepresenteerd. Waaronder volgende stappen over testmethodes voor biobased (koolstof) inhoud, monstervoorbereiding, productfunctionaliteit, biologische afbraak in zoet water en bodem en etikettering.

Steun vergaren

Er komen echter ook vier zaken aan bod waarover het publiek mag mee-discussiëren en die ervoor kunnen zorgen dat de resultaten van het onderzoek optimaal worden gebruikt om zoveel mogelijk steun te vergaren voor biobased producten.

Er zal daarom worden gepraat over:

  1. Biobased koolstof: waarom verschilt de CEN standaard van de ASTM?
  2. Obstakels op de markt: waarom zijn er te veel eco-labels om biobased producten te steunen?
  3. Waarom kunnen we de precieze hoeveelheid biobased stoffen in producten niet meten?
  4. End-of-life van biobased producten: waarom hebben we een eenduidige standaard voor biologische afbraak nodig?

Meer informatie

De laatste workshop vindt plaats op 2 juni in het Egelse York, in de de King's Manor en begint om 9.00 uur. Voor meer informatie en andere evenementen over biobased producten, zie: www.kbbpps.eu

Eerder door u bekeken

Contact of informatie

Voor meer informatie over dit onderwerp, neemt u contact op met: NEN-Energy

Energy@nen.nl

Normcommissies Energie

Energie