Kick-off bijeenkomst oprichting Nederlandse normcommissie voor ISO-norm Chain of Custody van bosproducten

25-10-2013 ISO heeft een nieuwe commissie opgericht voor ‘Chain of Custody (CoC) of forest-based products’ (ISO/TC 287). Deze commissie geeft invulling aan het Braziliaans-Duitse voorstel om een internationale norm voor dit onderwerp te ontwikkelen.

NEN organiseert op 28 november een kick-off bijeenkomst voor het opzetten van een normcommissie die de inbreng vanuit Nederland coördineert. Belanghebbenden en experts die geinteresseerd zijn in deelname worden uitgenodigd om zich tijdens deze bijeenkomst te laten informeren.

Het Braziliaans-Duitse voorstel beoogt de ontwikkeling van een mondiale norm met eisen voor de traceerbaarheid van bosproducten. Met de norm moet een brug geslagen worden tussen de bestaande bosbeheersystemen voor de traceerbaarheid in de keten van het bos tot het eindproduct. Het wordt geen nieuwe norm voor duurzaam bosbeheer, maar een norm puur voor de traceerbaarheid.

Kick-off bijeenkomst

NEN coördineert de inbreng vanuit Nederland in de ontwikkeling van ISO-normen. Voor dit nieuwe 'field of activity' richt NEN een nieuwe normcommissie op. NEN streeft hierin naar een brede vertegenwoordiging van Nederlandse belanghebbenden. Vanuit deze normcommissie kunnen bedrijven uit de Nederlandse bos- en houtsector meewerken aan de ontwikkeling van deze toekomstige ISO-norm. Om geïnteresseerden nader te informeren over de inhoud van het voorstel en om de rol van de nieuwe normcommissie te bespreken, is er op 28 november van 12:00 uur tot 17:00 uur een kick-off bijeenkomst bij NEN.

Aanmelden en meer informatie

Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden via energy@nen.nl onder vermelding van ‘Kick-off CoC Bosproducten’. Het volledige voorstel, de reacties van belanghebbenden en de ingediende Nederlandse stem zijn te vinden op de pagina bosproducten.
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Harmen Willemse, Consultant Energiewinning, telefoon: (015) 2 690 295 of e-mail harmen.willemse@nen.nl.

Eerder door u bekeken

Normcommissies Energie

Energie