Met NEN naar een energie-efficiënte bedrijfsvoering

18-05-2017 NEN organiseert op vrijdag 2 juni van 13.00 tot 17.00 uur een informatiemiddag ‘NEN Energiek 2017’ om de laatste ontwikkelingen op het gebied van energie-efficiënte bedrijfsvoering te bespreken. Daarbij staat het terugdringen van het energieverbruik centraal.

Om de energietransitie te realiseren en de doelstellingen van Parijs en het energie akkoord te behalen, is het terugdringen van het energieverbruik essentieel. Het interactieve programma is ontwikkeld rond normering en actuele onderwerpen die spelen op het gebied van energie efficiënte bedrijfsvoering. Denk hierbij onder andere aan de familie van normen voor energiemanagement, zoals de norm voor een energiemanagementsysteem ISO 50001 en de normserie voor energieaudit EN 16247.

Afspraken energie-efficiënte bedrijfsvoering

NEN kan bijdragen aan het maken van afspraken voor een energie-efficiënte bedrijfsvoering. Tijdens deze bijeenkomst worden een aantal kansrijke thema’s besproken. Denk hierbij aan thema’s als energieprestatiekeuring (EPK), kwaliteitseisen van energieadviseurs en financiële onderbouwing van energie efficiency maatregelen.

Sprekers

Dagvoorzitter is Piet Boonekamp van ECN, voorzitter normcommissie Energie efficiency en energiediensten. Sprekers zijn onder andere Arnold Baas van Lidl over de wijze waarop ISO 50001 in zijn organisatie wordt toegepast. Teun Bolder van RVO spreekt over de mogelijkheden voor een energie efficiënte bedrijfsvoering.

Aanmelden en programma

Het programma en de mogelijkheid tot registratie vindt u online.

Voor meer informatie over de informatiemiddag kunt u contact opnemen met Minique Vrins, consultant Energie, telefoon (015) 2 690 326 of e-mail energy@nen.nl.

Meepraten over de inhoud van normen

Wilt u als belanghebbende partij meepraten over de ontwikkeling van normen op dit gebied, dan kunt u deelnemen aan de normcommissie ‘Energie-efficiency en energiediensten’. De normcommissie vormt een platform voor de ontwikkeling, het onderhoud en de nationale vertaalslag van normen rond het thema "energie efficiënte bedrijfsvoering".
Daarnaast kunnen op adhoc basis partijen bijeen worden gebracht voor het maken van afspraken over specifieke onderwerpen. Wilt u een afspraak maken of heeft u een vraag? Dan kunt u contact opnemen met Minique Vrins, consultant Energy, telefoon (015) 2 690 326 of e-mail energy@nen.nl


Eerder door u bekeken

Meer informatie

Voor meer informatie neem contact op met Minique Vrins, Consultant Energie

(015) 2 690 326

energy@nen.nl

Normcommissies Energie

Energie