NEN biedt gratis training kwaliteits- en duurzaamheidsnormen voor vaste biomassa aan

24-04-2013 Als onderdeel van het Europese project SolidStandards organiseert NEN voor de tweede maal een trainingssessie over normen voor kwaliteit en duurzaamheid van vaste biomassa. De eerste sessie vond plaats in 2012. Deze training wordt herhaald en vindt plaats op maandag 3 juni 2013 van 09.00-17.00 uur te Utrecht. Geïnteresseerden kunnen zich tot 29 mei aanmelden bij NEN.

Aan deze training zijn geen deelnamekosten verbonden. Het project wordt medegefinancierd door de Europese Commissie onder het Intelligent Energy Europe (IEE) programma.

Het SolidStandards project streeft naar een goede verdeling in de samenstelling van de deelnamegroep (die zal gaan bestaan uit bijvoorbeeld producenten, eindgebruikers, en leveranciers van installaties en diensten op het gebied van biomassa). De organisatie behoudt zich het recht voor om registraties op basis hiervan te beoordelen. Uw aanmelding is pas definitief zodra u van NEN een bevestigingsmail heeft teruggekregen. Daarin staat alle overige informatie, zoals de trainingslocatie.

Programma

Het ochtendprogramma wordt verzorgd door Frits Bakker van Energieonderzoek Centrum Nederland (ECN). Bakker zal ingaan op de normen over de classificatie, technische specificaties, kwaliteitsborging, bemonstering en bepalingsmethoden van vaste biomassa.

Het middagprogramma gaat in op duurzaamheidsaspecten, relatie met wet- en regelgeving en duurzaamheidssystemen onder leiding van Bert van Asselt van Agentschap NL. Tevens wordt NTA 8080 ‘Duurzaamheidscriteria voor biomassa ten behoeve van energiedoeleinden’ kort behandeld.

Tijdens deze training is er voldoende gelegenheid voor interactie, discussie en het stellen van vragen. Het aantal plekken is beperkt, dus geef u snel op!

Meer informatie

Voor vragen over de training en inschrijving: Indra te Ronde, consultant Energiewinning, telefoonnummer 015 - 2 690 406 of email indra.teronde@nen.nl.

Eerder door u bekeken

Normcommissies Energie

Energie