NEN en gemeente Rotterdam organiseren congres Transportleidingen

23-09-2019 Op initiatief van de Gemeente Rotterdam en de NEN normcommissie Transportleidingen vindt tijdens de Rotterdamse Maand van de Ondergrond op donderdag 28 november een congres plaats. Tijdens dit congres wordt het belang en toekomstbestendigheid van de ondergrondse transport-infrastructuur voor het voetlicht gebracht.

Aanleiding voor het congres is de herziening van de normenreeks voor transportleidingen, NEN 3650, die tijdens het congres wordt gepresenteerd. De dag biedt voldoende ruimte om te netwerken én om te discussiëren met prominente sprekers uit de buisleidingenwereld over het belang van de infrastructuur en de ‘ins & outs’ van de vernieuwde serie normen.

Programma

In het ochtendprogramma spreken prominenten uit de wereld van transportleidingen over het belang en de betekenis van buisleidingen voor de ontwikkeling van de Nederlandse economie.

In het middagprogramma presenteren experts op het gebied van normen de herziene NEN 3650 reeks voor transportleidingen. Deze normen vormen de basis voor het veilige transport van gevaarlijke stoffen in Nederland. Met de NEN 3650 reeks als leidraad worden de meest actuele onderwerpen toegelicht door direct betrokkenen bij de NEN-normcommissie Transportleidingen, het normplatform in Nederland en het forum van experts rond de NEN 3650 reeks. Ook wordt een doorkijkje gegeven naar de toekomstige normontwikkeling voor transportleidingen, zoals de normontwikkeling rond aanpassingen in het kader van de energietransitie.

Vragen?

Voor vragen over het congres kunt u contact opnemen met Bert Dijkstra, NEN of Tatjana Sirovina, Gemeente Rotterdam, viamaandvandeonderwereld@rotterdam.nl.

Wilt u zich aanmelden?

Dat kan via https://registratie.rotterdam.nl/transportleidingencongres/.

Meer informatie over NEN 3650

Op www.nen.nl/nen3650 vindt u meer informatie.

Eerder door u bekeken

Normcommissies Energie

Energie