NEN verzorgt twee workshops tijdens KIVI NIRIA jaarcongres over 'Sustainable mobility'

01-11-2013 Op 6 november 2013 organiseert KIVI NIRIA haar jaarlijkse congres op de Technische Universiteit Eindhoven (TU/e), waarbij het thema 'Sustainable mobility' centraal wordt gesteld.

Binnen dit thema wordt gekeken naar technologische ontwikkelingen en logistieke concepten die het vervoer beïnvloeden. Verder wordt aandacht geschonken aan het materiaalgebruik in het ontwerp van transportmiddelen.

Inhoudelijke bijdrage NEN

NEN is een van de sponsors van dit jaarcongres. Daarnaast levert NEN een inhoudelijk bijdrage aan het congres door het verzorgen van een tweetal workshopsessies:

  • Rijden en varen op waterstof: de rol van (inter)nationale afspraken – door Indra te Ronde en Alexander Paul van BlueComp.
  • (Inter)nationale afspraken voor uitrol LNG-infrastructuur – door Jarno Dakhorst.

Waterstof en LNG ('Liquefied Natural Gas') worden gezien als twee belangrijke alternatieve brandstoffen voor gangbare brandstoffen als benzine, diesel en stookolie in het wegvervoer en scheepvaart. Emissiefactoren spelen hierbij een belangrijke rol: bij waterstof komt alleen water en zuurstof vrij, LNG heeft een betrekkelijke lage uitstoot aan SOx, NOx, CO2 en fijnstof. Daarnaast kunnen waterstof en LNG op termijn uit hernieuwbare energiebronnen worden geproduceerd, onder meer via 'power to gas' en biovergisting.

Komt u ook?

Het volledige programma en informatie over registratie voor dit jaarcongres is te vinden op de website van KIVI NIRIA of kijk bij NEN Evenementen

Eerder door u bekeken

Voor meer informatie over normalisatie op het gebied van Waterstof of om deel te nemen aan de commissie: Indra te Ronde

(015) 2 690 406

indra.teronde@nen.nl

Contact of informatie

Normcommissies Energie

Energie