NTA 8120 nu ook in het Engels beschikbaar

31-08-2015 De tweede editie van NTA 8120 ‘Assetmanagement – Eisen aan een veiligheids-, kwaliteits- en capaciteitsmanagementsysteem voor het elektriciteits- en gasnetbeheer’ is vorig jaar gepubliceerd. De Nederlandse netbeheerders lopen hiermee voorop met het implementeren van assetmanagement; NTA 8120 is een van de eerste normen wereldwijd die sectorspecifieke eisen beschrijft aan assetmanagementsystemen. De norm is nu ook beschikbaar in het Engels.

Door NTA 8120 (nl) te vertalen naar het Engels: NTA 8120 (en), kunnen zowel netbeheerders in andere landen als buitenlandse partijen kennismaken met de sectorspecifieke invulling van assetmanagement.

Aanleiding van de Engelse vertaling betrof een workshop met Europese vertegenwoordigers van de gasinfrastructuur. Met het oog op de publicatie van ISO 55001 ‘Assetmanagement – Managementsystemen – Eisen’ werd de vraag gesteld of er behoefte is aan een Europese sectorspecifieke invulling voor assetmanagement voor gasinfrastructuur. De conclusie van deze workshop was dat – kijkend naar de stand van zaken in de verschillende Europese landen – de tijd nog niet rijp is om hier een Europees normalisatietraject voor op te starten. De aanwezige partijen toonden echter wel belangstelling in de Nederlandse aanpak. Om deze partijen een beter beeld te geven van de sectorspecifieke invulling van assetmanagement voor netbeheer is besloten om NTA 8120 naar het Engels te vertalen.

Meer informatie

Voor aanvullende informatie over NTA 8120 kunt u contact opnemen met Jarno Dakhorst, consultant Energie, e-mail jarno.dakhorst@nen.nl of telefoon (015) 2 690 245.

Eerder door u bekeken

Meer informatie

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Jarno Dakhorst, consultant Energie.

jarno.dakhorst@nen.nl

(015) 2 690 245

Normcommissies Energie

Energie