Nieuwe stap normalisatie biogasinstallaties

18-02-2015 Zowel nationaal als internationaal zijn er nieuwe stappen gezet op het gebied van normen voor biogasinstallaties. In Nederland is een nieuwe werkgroep opgericht en vanuit een internationale Working Group ligt een voorstel ter stemming voor dat een brede basis kan bieden aan standaardisatie van biogasinstallaties. Voor de nationale werkgroep kunt u zich nog aanmelden.

Vanuit de zogenaamde Working Group 1 kwam onlangs een voorstel dat een bijdrage moet leveren aan de ISO-standaard voor 'Biogas terms, definitions and classification scheme for the production, condition and utilization of biogas'. Als de verantwoordelijke technische commissie het voorstel goedkeurt, kan deze werkgroep verder aan de slag en zullen er termen, definities en classificaties voor biogasinstallaties komen, die ook gestandaardiseerd zullen worden. Onder biogasinstallaties vallen bijvoorbeeld vergistingsinstallaties voor diverse soorten biomassa, installaties voor behandeling van biogas en opwaardering naar biomethaan, installaties voor het vervloeien van biomethaan, fakkels en verwerking van het digestaat. Bij goedkeuring zal de werkgroep medio mei dit jaar aan de slag kunnen.

Nationale normen

De nationale werkgroep die onlangs is opgericht, volgt het werk van de technische commissie en onder andere Working Group 1. Maar de werkgroep heeft ook de wens uitgesproken op nationaal niveau aan normen te werken met eenduidige eisen voor het ontwerp, de bouw, het beheer en onderhoud van biogasinstallaties en (ruw-)biogasleidingen.

Meedoen?

Wilt u meepraten over de inhoud van de nationale normen en op de hoogte blijven van de internationale ontwikkelingen? Meld u dan aan bij Indra te Ronde, secretaris: indra.teronde@nen.nl.

Eerder door u bekeken

Contact of informatie

Voor meer informatie over dit onderwerp, neemt u contact op met Indra te Ronde, consultant Energie

energy@nen.nl

(015) 2690 406

Normcommissies Energie

Energie