Ontmoet NEN op Offshore Energy 2015

02-10-2015 Offshore Energy is hét evenement in Nederland op het gebied van offshore olie, gas en windenergie met een jaarlijks groeiend bezoekersaantal. NEN is met een stand aanwezig op de 2015 editie, die op 13 en 14 oktober plaatsvindt in Amsterdam. Bezoekers kunnen zich gedurende deze twee dagen door NEN laten informeren over hoe internationale normalisatie en normen bijdragen aan de verdere ontwikkeling van hun offshore-activiteiten.

NEN is hét kennisnetwerk in Nederland voor normalisatie. Voor activiteiten in de offshore zijn goede afspraken nodig om veilig handelen te blijven borgen, zeker in gebieden waar omstandigheden lastig zijn (bijvoorbeeld diepzee of in extreem koude gebieden). Het verlagen van kosten – of het nu om olie- en gaswinning gaat, of om productie van windenergie – is een andere drijver van normalisatie. Internationaal overeengekomen afspraken vergroten de interoperabiliteit en nemen daarmee barrières weg.

Op Offshore Energy 2015 beantwoordt NEN vragen van belanghebbenden en geïnteresseerden over normontwikkeling en -toepassing. Tevens worden de voordelen van normalisatie toegelicht en de wijze waarop normalisatie kan bijdragen aan het verbeteren van de efficiency en positionering van organisaties. Vragen hoeven zich overigens niet alleen tot onderwerpen gerelateerd aan offshore energie te beperken. NEN is te vinden op stand 8.084A.

Sleutelpositie

NEN is wereldwijd een belangrijke speler in het ontwikkelen en onderhouden van normen voor de olie- en gasindustrie. Zo is het secretariaat van zowel de technische commissie die de internationale normen opstelt (ISO/TC 67) als de technische commissie die deze normen Europees overneemt (CEN/TC 12) in Nederlandse handen. Met deze leidende positie kan Nederland ook de internationale agenda voor normalisatie bepalen. NEN doet dit graag met Nederlandse partijen die normalisatie ook een strategisch instrument vinden om te innoveren, hun veiligheid en efficiency te verbeteren en hun netwerk uit te bouwen.

Meer informatie

Lees meer over de activiteiten van NEN op het gebied van gas- en oliewinning en -productie en windenergie. Voor inhoudelijke informatie: Jarno Dakhorst, consultant Energie, telefoon (015) 2 690 245 of e-mail jarno.dakhorst@nen.nl.

Eerder door u bekeken

Meer informatie

Voor inhoudelijke informatie: Jarno Dakhorst, consultant Energie.

(015) 2 690 245

jarno.dakhorst@nen.nl

Normcommissies Energie

Energie