Ontwikkeling normen voor bio-based industrie

12-02-2019 Normen spelen een onmisbare rol om de groei van de bio-based producten te ondersteunen. Aan de ene kant kunnen normen helpen om de transparantie in de markt te vergroten. Aan de andere kant kunnen normen die niet goed zijn, barrières opwerpen voor bepaalde producten.

De transparantie in de markt vergroten gebeurt doordat normen voorzien in algemene methodes voor referenties en vereisten. Deze maken het mogelijk om claims en certificatie op het gebied van bio-based content, bio afbreekbaarheid of duurzaamheid van verschillende producten te verifiëren.

Zijn er nu EU normen of gerelateerde zaken die de groei van bio-based producten tegenhouden? Dat is precies het onderwerp van het STAR4BBI project dat door de EU is gefinancierd. Zij hebben de barrières geanalyseerd en acties voorgesteld om deze teniet te doen.

In het originele (Engelstalige) artikel ´Developing standards for bio-based industries’ worden het project en de conclusies verder uitgelegd.

Meer weten over STAR4BBI of bio-based products?

Wilt u meer weten over STAR4BBI of bio-based products, kijk dan op de website of neem contact op met Minique Vrins, consultant Energie, telefoon 015 2 690 326, e-mail energy@nen.nl.

Eerder door u bekeken

Normcommissies Energie

Energie