Podcast-reeks voor energietransitie online!

28-06-2018 Energietransitie gaat gepaard met vele veranderingen. Nieuwe technologieën, burgerparticipatie en systeemintegratie zijn een aantal ontwikkelingen die vragen om nieuwe afspraken. NEN ondersteunt de industrie, overheid, kennisinstellingen, NGO’s en andere belanghebbenden met het maken van afspraken om de energietransitie te realiseren en te versnellen. Om de rol van normalisatie – het maken van afspraken die leiden tot normen – als strategisch instrument te belichten heeft NEN podcasts op het gebied van energietransitie opgenomen.

Podcast-reeks

De NEN podcast-reeks gaat in op verschillende onderwerpen die onderdeel zijn van de energietransitie. De presentator van deze podcasts, John van Schagen, spreekt met verschillende experts uit het werkveld en consultants van NEN over de ontwikkelingen en de rol van normalisatie.

Hoe lang kunnen windturbines blijven draaien?
Ferdy Hengeveld van Mecal, Gerben Epema van Nuon Vattenfall en Martijn Geertzen van NEN praten over de richtlijn die een methode geeft om dit te beoordelen.

CO2-emissiereductie: wat zijn de ontwikkelingen?
Rob van der Meer van Heidelberg Cement (ENCI) en Jarno Dakhorst van NEN gaan in gesprek over de ontwikkelingen aan de hand van praktische voorbeelden.

De rol van schonere brandstoffen in de energietransitie
Erik Büthker van PitPoint en Jarno Dakhorst van NEN praten over verschillende aspecten waarover afspraken moeten worden gemaakt om alternatieve brandstoffen en de benodigde infrastructuur uit te rollen.

Hoe brengen we waterstof aan de man?
Ewald Breunesse van Shell en Jarno Dakhorst van NEN gaan in gesprek over de opschaling van waterstofproductie en -consumptie.

Power-To-Gas
John van Schagen is te gast bij Aardgasbuffer Zuidwending in Veendam samen met Gerard van Pijkeren en Ronald Velthuizen van Gasunie en Jeannette Hofman-Züter van NEN om het zogenoemde ‘HyStock’ pilotproject te bespreken.

Ook u kunt meewerken aan afspraken over energietransitie!
Wilt u ook uw bijdrage leveren aan de energietransitie en meewerken aan het maken afspraken om het proces te versnellen? Stuur een e-mail naar energietransitie@nen.nl

Meer informatie
Voor meer informatie over energietransitie kan contact worden opgenomen met Jarno Dakhorst, consultant Energy, telefoon 015 2 690 326 of e-mail energy@nen.nl

Eerder door u bekeken

Normcommissies Energie

Energie