Themadag ‘Infrastructuur alternatieve brandstoffen’ leidt tot concrete ideeën voor duurzame mobiliteit

18-01-2018 De energietransitie in de transportsector leeft. Dat bleek ook tijdens de themadag ‘Infrastructuur alternatieve brandstoffen’ die NEN op 19 december 2017 organiseerde. In het ochtendprogramma werden de deelnemers geïnformeerd over de ontwikkelingen op het gebied van de infrastructuur van alternatieve brandstoffen.

Tijdens deze themadag werd ingegaan op de brandstofvisie, veiligheids- en interoperabiliteitsaspecten als ook de (norm)ontwikkelingen op het gebied van (bio-)CNG/LNG, waterstof en elektrisch rijden. In het middagprogramma moesten de deelnemers zelf aan de slag in een van de drie workshopsessies: ‘multi-fuel stations’, competentieontwikkeling of emissieloos transport. Naast goede discussies zijn ook ideeën naar voren gekomen die NEN samen met de stakeholders op korte termijn gaat oppakken. Verder wordt bekeken of in 2018 navolging kan worden gegeven aan deze themadag, mede gezien de snelle ontwikkelingen die ook nieuwe afspraken behoeven. Lees hier het uitgebreide verslag van de themadag.

De presentaties van het ochtendprogramma zijn onderstaand te downloaden:

Over de (norm)ontwikkelingen op het gebied van de infrastructuur van alternatieve brandstoffen is ook een overzichtsartikel verschenen in NENMagazine. Daarnaast is over de verplichte markering aan de pomp een artikel geschreven om de belanghebbende partijen te informeren over wat er op hun afkomt.

Meer informatie?

Normalisatie gerelateerd aan de infrastructuur van alternatieve brandstoffen vindt plaats in diverse normcommissies. Daarnaast werken PGS-teams aan het actueel houden van de verscheidene PGS-richtlijnen voor CNG-, LNG- en waterstofafleverinstallaties. Neem contact op met Jarno Dakhorst, consultant Energie, via energy@nen.nl of 015 2 690 326 voor meer informatie over deze ontwikkelingen en de mogelijkheden om hieraan actief bij te dragen. Ook voor het delen van ideeën voor nieuwe afspraken om de transitie naar een emissieloos transport te realiseren kan contact worden opgenomen.

Eerder door u bekeken

Normcommissies Energie

Energie