Themadag gasanalyse in teken van de automotive industrie

11-08-2016 Op 15 september 2016 organiseert normcommissie 310 158 "Gasanalyse" onder coördinatie van VSL voor de dertiende keer op rij de jaarlijkse Themadag Gasanalyse. Deze 13e editie zal in teken staan van "automotives". Het programma is nagenoeg definitief en bestaat uit lezingen die vanuit verschillende invalshoeken inspelen op de actualiteit.

Er wordt eerst vooruit gekeken naar de ontwikkelingen op het gebied van alternatieve brandstoffen en het gebruik van waterstof als brandstof, met als voorbeeld de Forza auto. Aan de zuiverheid van waterstof worden hoge eisen gesteld om de levensduur van de brandstofcel niet te verkorten. Vandaar dat de sporenanalyse van onzuiverheden heel belangrijk is.

Een van die onzuiverheden, waar we bij VSL veel aan meten, is formaldehyde. Terug naar het heden zijn het niet alleen voertuigen op de weg die voor milieuvervuiling zorgen, maar ook andere motor aangedreven machines waarvan de uitstoot gereguleerd is door de Europese Unie. Om de milieuemissies goed in de gaten te houden worden ook de ontwikkelingen op het gebied van NO2 sensoren gepresenteerd.

Afsluitend horen we hoe vanuit normalisatie de handschoen wordt opgepakt ten aanzien van waterstof kwaliteit.

Na afloop van de lezingensessie vindt een rondleiding plaats langs verschillende laboratoria van VSL. De dag wordt afgesloten met een netwerkborrel.

Inschrijven
Deelname is gratis. U kunt zich bij VSL aanmelden.

Meer informatie

Voor meer informatie over deelname aan de Themadag Gasanalyse kunt u contact opnemen met Gerard Nieuwenkamp, VSL, telefoon 015 2 691 682 of e-mail: gnieuwenkamp@vsl.nl

Voor meer informatie over normcommissie 310 158 kunt u contact opnemen met Sui Wan, NEN Energie, telefoon 015 2 690 338 of e-mail energy@nen.nlGerelateerde nieuwsberichten

Ruim 200 gasanalyse experts bijeen in Rotterdam tijdens GAS2015

11-06-2015 Woensdag 10 juni vond de opening plaats van GAS2015, de achtste editie van het internationale 'Gas A...

Eerder door u bekeken

Meer informatie en deelname

Voor meer informatie over of deelname aan deze normcommissie kunt u contact opnemen met Sui Wan, NEN Energy

(015) 2 690 338

energy@nen.nl

Normcommissies Energie

Energie