Veel belangstelling voor eerste ‘MetroHyVe Stakeholder Advisory’ workshop

19-03-2018 Op 24 januari heeft NEN de eerste workshop voor stakeholders georganiseerd van het Europese onderzoeksproject EMPIR MetroHyVe (Metrology for Hydrogen Vehicles). Dit project loopt van 2017 tot 2020. MetroHyVe biedt oplossingen voor uitdagingen aangaande hoeveelheidsmeting en kwaliteitsmeting- en controle van waterstof bij waterstoftankstations. Ook levert het projectinput aan bestaande en nieuwe, internationale normen. NEN is voor dit project verantwoordelijk voor ‘Creating Impact’. Belanghebbenden kunnen zich aanmelden voor dit project.

De workshop had als doel om partijen die geen projectpartners zijn, in staat te stellen input te leveren voor dit onderzoeksproject. Daarnaast konden ze hun eigen specifieke meetuitdagingen en-ervaringen aandragen.

Workshop

De input wordt in het verdere verloop van dit project meegenomen. De groep aanwezigen bestond uit 43 deelnemers uit 14 verschillende landen, ook buiten Europa (Japan, Zuid-Korea en de Verenigde Staten). Onder de deelnemers waren onder meer belanghebbende autofabrikanten, laboratoria, instrumentfabrikanten, standaardisatiecommissies en metrologie-instituten. Als het project wordt afgesloten in 2020, organiseert NEN een slot-workshop.

Stakeholder Advisory Board

Belanghebbenden kunnen zich aanmelden voor de Stakeholder Advisory Board (SAB) van dit project, om op die manier ook input te kunnen leveren en op de hoogte te blijven van de projectvoortgang en (tussentijdse) resultaten. Voor meer informatie, ga naar www.metrohyve.eu. Voor het volledige verslag van de workshop, ga naar deze link.

Meer informatie

Voor meer informatie over dit project, neem contact op met Max Knipschild, consultant, telefoon 015 2 690 122 of e-mail energy@nen.nl.

Eerder door u bekeken

Normcommissies Energie

Energie