Waar halen we de (groene) energie vandaan?

11-02-2020 Vandaag, op 11 februari, is de duurzame energie die dit jaar is opgewekt, helaas alweer verbruikt. De aandacht voor deze dag wordt geïnitieerd vanuit de Nederlandse Vereniging Duurzame Energie (NVDE). De reden is om iedereen bewust te maken van het feit dat zowel bedrijven als burgers nu al bijdragen aan een land dat draait op duurzame energie en dus hun steentje bijdragen aan het opschuiven van Green Energy Day. Elk jaar schuift Green Energy Day tien dagen op, zodat in 2050 Green Energy Day op 31 december valt. Deze dag valt dus elk jaar op een andere datum.

Hoe kunnen we ervoor zorgen dat deze doelen behaald worden? Mede door de inzet van groene energiebronnen. Vanuit NEN zijn we al jaren actief bezig om voor nieuwe energiebronnen- en dragers normen te ontwikkelen. Inmiddels is dat een heel palet aan normen: van algen, biobased producten, biomassa, geothermie, waterstof, tot en met wind- en zonne-energie. Meer weten over de rol van NEN bij de energietransitie? Kijk dan op www.nen.nl/energietransitie.

Helden

Tijdens Green Energy Day worden personen in het zonnetje gezet die zowel in hun werktijd als privéleven hard aan het werk zijn om deze dag zo laat mogelijk in het jaar te laten vallen. Eén van initiatiefnemers is Sabine Jansen, werkzaam bij de faculteit Bouwkunde van de TU Delft. Kijk voor haar verhaal en dat van alle andere helden op de website van de Green Energy Day

Wie begeleidt de totstandkoming van normen?

Goede afspraken over producten, diensten en werkwijzen zijn belangrijk. Is veiligheid in het geding, dan zijn ze zelfs van levensbelang. In Nederland is NEN al ruim 100 jaar het centrum van normalisatie. NEN ondersteunt het proces om heldere en toepasbare afspraken te maken tussen verschillende partijen. NEN vertegenwoordigt de belangen op Europees en zelfs mondiaal niveau.

Meer informatie

In een interview met Olof van der Gaag, directeur van NVDE, wordt de rol van normalisatie in de energietransitie duidelijk. Lees zijn verhaal!

Voor meer informatie energy@nen.nl of www.nen.nl/energietransitie

Eerder door u bekeken

Normcommissies Energie

Energie