4 oktober ‘Dierendag’

04-10-2016 Jaarlijks vieren wij op 4 oktober Dierendag, een dag die wereldwijd op de agenda staat als een moment waarop we extra aandacht geven aan dieren. Tijdens deze dag staan we ook stil bij het feit dat dieren rechten hebben en beschermd moeten worden. We zijn dan extra lief voor onze huisdieren, maar er zijn bedrijven die een stapje verder gaan en besluiten op deze dag in hun bedrijfsrestaurant geen vlees of vis te serveren.

Natuurlijk zijn er ook mensen die uit overtuiging geen vlees of vis eten. Om dan toch de nodige eiwitten binnen te krijgen, moeten ze uit andere bronnen komen, bijvoorbeeld uit granen of peulvruchten.

Om te weten hoeveel eiwit er in graan en peulvruchten zit, heeft ISO (het internationale normalisatie-instituut) een norm gepubliceerd; ISO 20483 ‘Cereals and pulses – Determination of the nitrogen content and calculation of the crude protein content – Kjeldahl method’. Met deze norm kun je de hoeveelheid eiwitten bepalen in granen en peulvruchten, zodat de consument zijn eetpatroon zo nodig hierop kan aanpassen.

#NEN100jr

In het kader van het 100-jarig bestaan van NEN in 2016 plaatsen wij wekelijks nieuwsberichten over bijzondere, interessante, oude en/of actuele normen. Wilt u meer weten over onze mijlpaal? Neem dan een kijkje op www.nen.nl/100jaar. Als u zelf een leuke anekdote met ons wilt delen, doe dat dan met #NEN100jr op Twitter of LinkedIn.

Meer informatie

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de cluster AgroFood & Consument,e-mail afc@nen.nl.

Eerder door u bekeken

Meer informatie

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Marcel de Vreeze, consultant AgroFood & Consument.

afc@nen.nl

(015) 2 690 125

Vragen? Wij helpen u graag.


NEN Klantenservice
Voor vragen over het bestellen van normen en/of online oplossingen.

015 - 2 690 391

klantenservice@nen.nl


NEN Landbouw & Levensmiddelen
Voor inhoudelijke vragen over AgroFoodnormen en deelname aan normcommissies.

015 - 2 690 351

afc@nen.nl

Meest bekeken normen

NEN Shop