Agri Food Week propageert transparantie en innovatie

24-10-2017 Tijdens Dutch Agri Food Week konden bezoekers nieuwe inzichten opdoen over de toekomst van voedsel in ons land en de wereld. Er waren tussen 9 en 19 oktober tal van noviteiten te zien die meer dan 50.000 bezoekers trokken.

Het thema van 2017 was ‘Voedsel en Gezondheid’. Tijdens de Agri Food Week konden consumenten en professionals ervaren hoe ons eten aan de basis kan staan van een gezondere samenleving met nieuwe gewassen, landbouwinnovaties, inzichten over eetgedrag en persoonlijke leefstijl.

Steeds meer mensen willen weten wat er in hun voedsel zit en waar het vandaan komt, zo laat de organisatie weten. Transparantie en innovatie zijn daarom een hoog goed. De wijze van productie en de impact ervan op mens en dier staan volop in de belangstelling. Agri Food Week heeft geprobeerd door meer dan 300 deelnemende bedrijven en organisaties om de kennis hierover te delen met het publiek.

Tijdens de week vond een tour plaats langs alle groene Centres of Expertise in Nederland, waarin werd gedeeld, geleerd en gediscussieerd. Over gezonden voeding voor (kwetsbare) ouderen, een inspiratiesessie over ‘eerlijk vlees’, ondernemen met de natuur, darmgezondheid, hoe gezond ouder te worden en de aftrap van ‘Het schooljaar van de voedseleducatie’. Op nationaal niveau was er ook onder andere ‘Van Gras tot Glas: Vraag het de Friesland Campina Boer!’ In 100 Albert Heijn-winkels verspreid over heel Nederland legde FrieslandCampina aan kinderen uit waar de melk vandaan komt. Ook was er zicht op onverwachte samenwerkingen, zoals de Floating Farm samenwerking tussen twee topsectoren, landbouw en waterbeheer. Tijdens de FoodNexus StartupChallenge of the Year wonnen Cerescon en Seamore de nationale prijs en mogen zij meedingen in de Europese wedstrijd voor startups in december.

Bron: Dutch Agri Food Week, foto: Willem de Kam

Eerder door u bekeken

Vragen? Wij helpen u graag.


NEN Klantenservice
Voor vragen over het bestellen van normen en/of online oplossingen.

015 - 2 690 391

klantenservice@nen.nl


NEN Landbouw & Levensmiddelen
Voor inhoudelijke vragen over AgroFoodnormen en deelname aan normcommissies.

015 - 2 690 351

afc@nen.nl

Meest bekeken normen

NEN Shop