Analytische zuivelwereld bijeen voor Analytical Week

17-04-2018 Analytische experts vanuit de gehele wereld komen van 23-27 april in Dublin bijeen voor de jaarlijkse IDF/ISO Analytical Week. Tijdens de bijeenkomst zullen ongeveer 150 experts samen werken aan circa veertig projecten. Deze projecten zullen uiteindelijk nieuwe IDF/ISO normen worden op het gebied van analyse en monsterneming van melk en zuivelproducten. Het gaat om normen met chemische en microbiologische methoden voor de analyse van zowel nutriënten als contaminanten in zuivel.

Dit jaarlijkse event wordt gezamenlijk georganiseerd door IDF (International Dairy Federation) en ISO/TC 34/SC 5 (ISO commissie voor melk en zuivelproducten).

De week biedt de mogelijkheid voor onder andere managers van zuivellaboratoria, zuivelwetenschappers en analytische professionals om te netwerken en informatie en ideeën uit te wisselen over de meest recente ontwikkelingen op het gebied van zuivelanalyse. Ook kunnen zij hier betrokken worden bij nieuw te starten initiatieven.

Programma

Op woensdagochtend wordt voor de deelnemers een symposium gehouden. Daarin is er aandacht voor de toepassing bij zuivel van nieuwe DNA sequencing technieken, metabolomics en methoden in het kader van food integrity en authenticity. In de middag volgt een rondleiding door de Backweston laboratoria en is er een door NEN georganiseerde meeting van de CEN commissie voor zuivel, CEN/TC 302 (Milk and milk products).

Ierland heeft belang bij het organiseren van de Week. Het land is de op negen na grootste zuivelexporteur in de wereld en exporteert circa 85 procent van al haar zuivel. Dit betekent dat Ierse exporteurs onvermijdelijk te maken hebben met internationale regels en normen op het gebied van zuivel. Ze moeten voldoen aan normen en specificaties voor zuivelproducten en de bijbehorende analytische protocollen.

IDF en ISO dragen pro-actief bij aan de ontwikkeling van op wetenschappelijke basis geharmoniseerde normen, richtlijnen en codes of practice. De IDF/ISO Analytical Week is een gelegenheid om bij dit werk betrokken te zijn. Vanuit Nederland doen onder meer NEN, experts van FrieslandCampina, ZuivelNL, RIKILT, Qlip, DSM en Eurofins mee.

Meer informatie?

Voor meer informatie over dit onderwerp kunt u contact opnemen met Marcel de Vreeze, consultant AgroFood & Consument, e-mail afc@nen.nl of telefoon 015 2 690 125.

Eerder door u bekeken

Meer informatie?

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Marcel de Vreeze, consultant AgroFood & Consument.

afc@nen.nl

015 2 690 125

Vragen? Wij helpen u graag.


NEN Klantenservice
Voor vragen over het bestellen van normen en/of online oplossingen.

015 - 2 690 391

klantenservice@nen.nl


NEN Landbouw & Levensmiddelen
Voor inhoudelijke vragen over AgroFoodnormen en deelname aan normcommissies.

015 - 2 690 351

afc@nen.nl

Meest bekeken normen

NEN Shop