Binnenkort beschikbaar! Nieuwe CEN/Technisch rapport Algae and algae products - Food and feed applications

11-05-2020 CEN/TR Algae and algae products – Food and feed applications beschrijft productspecificaties, productkenmerken en andere relevante informatie voor algen en algenproducten voor voedsel, nutraceutische en diervoedertoepassingen.

In mei start de laatste stemronde van dit Technisch Rapport. Publicatie van dit rapport wordt in de tweede helft van 2020 verwacht. CEN/TR Algae and algae products – Food and feed applications is een informatieve analyse van hiaten in de wetgeving en normen die van toepassing zijn op algen en algenproducten die worden gebruikt voor voedsel- en diervoedertoepassingen. Het document is niet van toepassing op farmaceutische, cosmetische, kunstmest/biostimulanten, chemische en biobrandstoftoepassingen.

Belang

De interesse in algen en algenproducten is aanzienlijk toegenomen in Europa als een waardevolle bron van onder andere koolhydraten, eiwitten, lipiden en verschillende pigmenten. Deze materialen zijn geschikt voor gebruik in een breed scala aan toepassingen, van voedsel- en voederdoeleinden tot andere sectoren, zoals textiel, cosmetica, biopolymeren, biobrandstof en kunstmest/biostimulanten. Normalisatie speelt een belangrijke rol om het gebruik van algen en algenproducten te bevorderen. Het levert ook een bijdrage aan ‘Innovating for Sustainable Growth: A Bio economy for Europe’.

CEN/TC 454

Het Technisch Rapport is opgesteld door CEN/TC 454 ‘Algae and algae products’. Het werk van CEN/TC 454 moet de betrouwbaarheid van de toeleveringsketen verbeteren, waardoor het vertrouwen van de industrie en consumenten in algen, waaronder macroalgen, microalgen, cyanobacteriën, labyrinthulomyceten en op algen gebaseerde producten of tussenproducten, wordt vergroot. Daarnaast promoot en ondersteunt het de commercialisering van de Europese algenindustrie.

Meer informatie

Voor meer informatie over deze norm: Juliane Eykelhoff, consultant AgroFood & Consumentenzaken, telefoon 015 2 690 351 of e-mail afc@nen.nl.

Eerder door u bekeken

Vragen? Wij helpen u graag.


NEN Klantenservice
Voor vragen over het bestellen van normen en/of online oplossingen.

015 - 2 690 391

klantenservice@nen.nl


NEN Landbouw & Levensmiddelen
Voor inhoudelijke vragen over AgroFoodnormen en deelname aan normcommissies.

015 - 2 690 351

afc@nen.nl

Meest bekeken normen

NEN Shop