“Blockchain: Kansen voor diervoedersector”

26-06-2018 Nieuwe technologieën als blockchain kunnen de nodige voordelen voor de diervoedersector opleveren. Maar er zijn er nog wel de nodige hindernissen te overwinnen, bleek tijdens het Netwerkevent ‘digitalisering in de grondstoffenhandel’, waarover De Molenaar onlangs berichtte.

Ruud Huirne, directeur Food en Agri bij de Rabobank legde uit wat blockchain precies inhoudt: “Blockchain is een gedeelde, niet manipuleerbare administratie zonder tussenkomst van een derde. Ik geef altijd het voorbeeld van een fiets die je via Whatsapp voor 100 euro verkoopt. Je spreekt het met zijn tweeën af, maakt afspraken over het betalen en de transactie is een feit.”

Zichtbaarheid

Volgens Nanning de Jong van Berenschot is het grote voordeel van blockchain dat transacties of andere handelingen die in een blok gedaan worden voor alle betrokken partijen in dat blok zichtbaar zijn. “Doordat iedereen ziet wat er gebeurt en zijn goedkeuring moet geven voordat de transactie daadwerkelijk gedaan kan worden, ontstaat er meer transparantie. Bovendien zijn leveringen beter traceerbaar. Doordat je dankzij blockchain de leverancier eenvoudiger kunt traceren voorkom je bij een productiefout of crisis grote terugroepacties.”

Bron: De Molenaar

Eerder door u bekeken

Vragen? Wij helpen u graag.


NEN Klantenservice
Voor vragen over het bestellen van normen en/of online oplossingen.

015 - 2 690 391

klantenservice@nen.nl


NEN Landbouw & Levensmiddelen
Voor inhoudelijke vragen over AgroFoodnormen en deelname aan normcommissies.

015 - 2 690 351

afc@nen.nl

Meest bekeken normen

NEN Shop