Derde editie grondstoffenwijzer gepresenteerd

21-06-2019 Nevedi (Nederlandse Vereniging Diervoederindustrie) heeft via directeur Henk Flipsen de derde editie van de Grondstoffenwijzer aan Lieke Hendrix van het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit (LNV) aangeboden.

De nieuwe editie bevat de meest recente data en nieuwe inzichten op het gebied van grondstoffen. “De Grondstoffenwijzer geeft overzichtelijk de feiten en de cijfers weer over welke grondstoffen er worden gebruikt in ons diervoeder en waar die grondstoffen vandaan komen. Ook belichten we de bijdrage van de diervoedersector aan een circulaire voedselproductie”, aldus Flipsen.


Spilfunctie
Naast de grondstoffenwijzer, bood Matthé Vermeulen, voorzitter van Het Comité, Hendrix de brochure ‘Dutch Trade in Grains, Seeds and Pulses’ aan. “Met deze brochure laten we zien dat de Nederlandse agrohandel een spilfunctie vervult voor de Europese food- en feed sector. Nederland importeert jaarlijks 28 miljoen ton aan granen, zaden en peulvruchten en exporteert 11 miljoen ton”, zei Vermeulen bij de presentatie van de sectoranalyse.

Bron: De Molenaar

Mee praten? Dat kan!

Neem voor meer informatie contact op met de afdeling AgroFood & Consument, telefoon (015) 2 690 351, e-mail afc@nen.nl.

Eerder door u bekeken

Contact of meedoen?

Voor deelname neemt u contact op met NEN AgroFood & Consument.

(015) 2 690 351

afc@nen.nl

Vragen? Wij helpen u graag.


NEN Klantenservice
Voor vragen over het bestellen van normen en/of online oplossingen.

015 - 2 690 391

klantenservice@nen.nl


NEN Landbouw & Levensmiddelen
Voor inhoudelijke vragen over AgroFoodnormen en deelname aan normcommissies.

015 - 2 690 351

afc@nen.nl

Meest bekeken normen

NEN Shop