Europees onderzoek: 'Cacao helpt tegen hoestbuien'

17-02-2016 Bij een Europees onderzoek vergeleek de Britse universiteit Hull het effect van hoestmiddeldranken met een nieuw medicijn, gebaseerd op chocolade. Patiënten die het cacaomedicijn namen, hoestten al snel minder dan patiënten die de andere medicijnen kregen. Dit meldde onlangs het RTL Nieuws.

Volgens hoestexpert Alyn Morice van de universiteit komt dit doordat cacao beter in de keel blijft plakken dan andere hoestmedicijnen, waardoor het een laagje vormt dat de zenuwuiteinden beschermt tegen hoestprikkels. Uit eerder onderzoek bleek al dat een bepaald stofje in cacao genaamd theobromine hoestprikkels beter onderdrukt dan codeïne. Codeïne is het werkende ingrediënt dat in de meeste hoestmedicijnen voorkomt.

Chocoladereep weinig effect
Een stuk chocola heeft op zich zelf weinig effect, de cacao is volgens de hoestexpert het meest effectief in het nieuw ontwikkelde medicijn.

Bron: RTL Nieuws & www.nationalezorggids.nl

Eerder door u bekeken

Handbook ISO 22000

How to use ISO 22000 - Food safety management systems

Het ISO-handboek is een praktische uitgave voor alle MKB’ers in de levensmiddelensector.

Lees meer
Bestel de gids