Europees onderzoek: 'Cacao helpt tegen hoestbuien'

17-02-2016 Bij een Europees onderzoek vergeleek de Britse universiteit Hull het effect van hoestmiddeldranken met een nieuw medicijn, gebaseerd op chocolade. Patiënten die het cacaomedicijn namen, hoestten al snel minder dan patiënten die de andere medicijnen kregen. Dit meldde onlangs het RTL Nieuws.

Volgens hoestexpert Alyn Morice van de universiteit komt dit doordat cacao beter in de keel blijft plakken dan andere hoestmedicijnen, waardoor het een laagje vormt dat de zenuwuiteinden beschermt tegen hoestprikkels. Uit eerder onderzoek bleek al dat een bepaald stofje in cacao genaamd theobromine hoestprikkels beter onderdrukt dan codeïne. Codeïne is het werkende ingrediënt dat in de meeste hoestmedicijnen voorkomt.

Chocoladereep weinig effect
Een stuk chocola heeft op zich zelf weinig effect, de cacao is volgens de hoestexpert het meest effectief in het nieuw ontwikkelde medicijn.

Bron: RTL Nieuws & www.nationalezorggids.nl

Eerder door u bekeken

Vragen? Wij helpen u graag.


NEN Klantenservice
Voor vragen over het bestellen van normen en/of online oplossingen.

015 - 2 690 391

klantenservice@nen.nl


NEN Landbouw & Levensmiddelen
Voor inhoudelijke vragen over AgroFoodnormen en deelname aan normcommissies.

015 - 2 690 351

afc@nen.nl

Meest bekeken normen

NEN Shop

Normoverzichten:

De overzichten geven u de normen weer voor Landbouw & Levensmiddelen, ingedeeld op onderwerp. Digitaal en altijd up-to-date!