Experts normen koeltransport gezocht

24-10-2017 Koeltransport is een groeiende en internationaal uitdagende sector. Zeker wanneer de transporteur meerdere landsgrenzen oversteekt, kunnen de (gekoelde) omstandigheden voor overdracht en levering erg verschillen. Om meer standaardisatie te bieden, worden commissieleden gezocht voor het ontwikkelen van internationale normen (ISO).

De vraag naar temperatuur gereguleerd transport voor diverse producten variërend van levensmiddelen via flora tot cosmetica, groeit. Dergelijke transportdiensten zijn gemodelleerd op basis van de bestaande post- en distributiesystemen, die per land verschillen.
Ook waarborgen ze niet altijd temperatuurregulering van verlading tot aflevering. Omdat de vraag naar dit soort transport stijgt, is er een duidelijke behoefte aan internationale normen (ISO) voor de sector van het koeltransport.

Normen voor koeltransport

Het voorstel voor normontwikkeling gaat over de eisen aan indirect, temperatuurgereguleerd transport over land. Het omvat de volledige distributieketen vanaf de acceptatie (ontvangst) van het gekoeld pakket tot de aflevering op de aangegeven bestemming, inclusief tussentijdse overdracht van de gekoelde pakketten tussen verschillende partijen. Ook staan in de norm de eisen aan middelen, operatieve systemen en communicatie met de klant.

Lid worden?

De Nederlandse inbreng in deze internationale norm zal bepaald worden door een nieuwe NEN-normcommissie voor koeltransport. NEN nodigt belanghebbenden bij dit onderwerp uit om lid te worden. Commissieleden oefenen in samenspraak invloed uit op de reikwijdte en inhoud van de internationale normen rond koeltransport.

Aanmelden en meer informatie

Voor meer informatie over de werkzaamheden van de commissie en lidmaatschap kunt u contact opnemen met Hein Goeyens, consultant AgroFood & Consument, telefoon (015) 2 690 296 of e-mail afc@nen.nl.

Eerder door u bekeken

meer informatie

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Hein Goeyens, consultant AgroFood & Consument.

(015) 2 690 296

afc@nen.nl


Vragen? Wij helpen u graag.


NEN Klantenservice
Voor vragen over het bestellen van normen en/of online oplossingen.

015 - 2 690 391

klantenservice@nen.nl


NEN Landbouw & Levensmiddelen
Voor inhoudelijke vragen over AgroFoodnormen en deelname aan normcommissies.

015 - 2 690 351

afc@nen.nl

Meest bekeken normen

NEN Shop