Food & Feed Safety oliën en vetten - training MVO

25-04-2016 De ketenorganisatie voor Margarine, Vetten en Oliën (MVO), geeft op 13/14-16 juni een interessante 3 daagse cursus over Food & Feed Safety van oliën en vetten in Vlaardingen. Juliane Eykelhoff van NEN zal hier ook aanwezig zijn en spreken over het belang van normalisatie in de aanvoerketen. Belangstellenden kunnen zich nog aanmelden.

De cursus vindt plaats van 14-16 juni maar het wordt deelnemers die niet bekend met de basisprincipes van olieraffinage aangeraden mee te doen met de inleiding over dat onderwerp. Die vindt op 13 juni plaats.

Opzet
De cursus geeft inzicht in alle voedselveiligheidsaspecten met betrekking tot de plantaardige oliën en vetten keten. Tijdens de cursus krijgen de deelnemers algemene lezingen over wettelijke aspecten uitgelegd, maar ook risico-evaluaties en (veiligheids)standaarden voor de keten komen aan de orde. Verder zijn er lezingen over Halal en Kosher en kunnen deelnemers profiteren van verschillende case study's over voedselveiligheid, gegeven door experts uit de branche en de overheid. Bovendien staan er interessante excursies op het programma naar een olieopslagbedrijf, een margarinefabriek en een raffinaderij.

NEN training
De diepgang met nuttige workshops/trainingen zal worden verzorgd door experts uit het veld, waaronder Juliane Eykelhoff van NEN. Zij zal spreken over de rol van standaarden in het versterken van de mondiale aanvoerketen. Ze bespreekt in een klein half uur de organisatie NEN en gaat in op het nut van normalisatie voor de voedselveiligheid en de internationale handel. Want die is bijzonder groot! Eenduidige afspraken over producten en werkmethodes zijn essentieel voor een optimale veiligheid en handel. Eykelhoff zal in haar presentatie enkele voorbeelden van deze intensieve relatie beschrijven en daarbij ingaan op voedselveiligheid, sampling en analysemethodieken. Door met NEN samen te werken versterken partijen uit de sector hun eigen marktpositie. Want iedereen profiteert van een level playing field, ook op het gebied van voedselveiligheid en handel!

Voor wie?
De doelgroep van de cursus bestaat voornamelijk uit vertegenwoordigers uit de oliën- en vettensector die zich bezig houden met kwaliteit, productie, verkoop, logistiek en transport. Maar ook afnemers zijn welkom, zoals aardappelverwerkers of producenten van bakkerij-ingrediënten. Verder is de cursus interessant voor vertegenwoordigers van certificerende instellingen, brancheorgansiaties, adviserende bedrijven voor de overheid

De initiatiefnemers die de deelnemers door het programma zullen leiden zijn onder andere dr. ir. Gerrit van Duijn, adviseur bij Gerrit van Duijn Consultancy, Annette Klomp (MVO) en Ron van Noord, manager Food & Feed Safety bij MVO.

Bekijk de brochure voor inschrijven (pdf).

Mee praten? Dat kan!

Nederlandse partijen die willen deelnemen aan het werk, kunnen contact opnemen met Juliane Eykelhoff, NEN AgroFood & Consument, telefoon (015) 2 690 125, e-mail afc@nen.nl.

Eerder door u bekeken

Contact of meedoen?

Voor deelname neemt u contact op met Juliane Eykelhoff van NEN AgroFood & Consument

(015) 2 690 125

afc@nen.nl

Vragen? Wij helpen u graag.


NEN Klantenservice
Voor vragen over het bestellen van normen en/of online oplossingen.

015 - 2 690 391

klantenservice@nen.nl


NEN Landbouw & Levensmiddelen
Voor inhoudelijke vragen over AgroFoodnormen en deelname aan normcommissies.

015 - 2 690 351

afc@nen.nl

Meest bekeken normen

NEN Shop