Geslaagde vergaderweek 'Oliën en vetten' in Gouda

30-10-2015 De vergaderweek van ISO in Gouda is succesvol verlopen, aldus de organisatoren Croda, NEN, ketenorganisatie MVO en Agrolab. Op de productielocatie van Croda in Gouda werden onder andere de revisie van ISO 542 'Oilseeds' Sampling' besproken en nieuwe methodes die onder verantwoordelijkheid van de ISO/TC 34/SC 2 en ISO/TC 34/SC 11 'Plantaardige en dierlijke oliën en vetten' ontwikkeld worden.

Ook volgens de voorzitter van de ISO/TC 34 SC 11, Mme. Florence Lacoste, was het een zeer geslaagde week: "The content of this two-day meeting was varied and interesting and it was useful to be able to have the SC5 'Milk and Milk Products' Secretary from NEN to join us for the important discussion about the change in Scope of the Committee. It is now rather rare that there are companies or organisations willing to sponsor ISO meetings. The fact that Croda not only provided the facilities but also helped with the sponsorship of the lunches and evening meals is exceptional. "

De andere 30 deelnemers deelnemers vanuit 12 landen waren oprecht enthousiast over de Nederlandse gastvrijheid en het gesponsorde programma rondom de vergaderingen. Naast twee gezellige diners kregen de internationale delegatieleden een rondleiding door het bedrijfslaboratorium en een standswandeling door het historische centrum van Gouda aangeboden. Dit werd juist als heel waardevol ervaren omdat hierdoor voldoende tijd was voor de olie en vetten experts om buiten de vergaderingen om met elkaar in contact te komen, afspraken te maken en kennis te delen.

De vergaderweek was eveneens de vuurdoop voor Marchel Snieder van Croda Europe. Hij is per oktober de nieuwe voorzitter van de Nederlandse normcommissie Oliën en vetten.

Status lopende projecten

Voorts wordt de status van nieuwe projecten besproken en de vervolgstappen met elkaar afgesproken. Meer informatie daarover is op te vragen bij Juliane Eyckelhoff, Juliane.Eykelhoff@nen.nl.

Eerder door u bekeken

Contact of informatie

Voor meer informatie over deze vergadering kunt u contact opnemen met Juliane Eykelhoff, consultant AgroFood & Consument.

(015) 2 690 235.

juliane.eykelhoff@nen.nl

Handbook ISO 22000

How to use ISO 22000 - Food safety management systems

Het ISO-handboek is een praktische uitgave voor alle MKB’ers in de levensmiddelensector.

Lees meer
Bestel de gids