Gezocht: Projectleiders analyse mycotoxines in voeding

29-08-2013 NEN heeft samen met CEN, de Europese normalisatieorganisatie, een tweede call for tender gepubliceerd voor technische projectleiders voor de ontwikkeling van nieuwe Europese normen met analysemethodes voor mycotoxinen in voeding.

Kandidaten kunnen in aanmerking komen voor vergoeding van deelnamekosten aan het normalisatiewerk en voor vergoeding van uitvoeringskosten van interlaboratoriumonderzoek. De call for tender sluit op 20 september, dus tijdig reageren is gewenst.

De Europese Commissie heeft het normalisatiemandaat M 520 voor de ontwikkeling van analysemethodes voor mycotoxines in voeding aan CEN gegeven, in het kader van de Europese wetgeving 882/2004 over de officiële controle van diervoer en voeding voor mensen. Voor een uniforme controle van deze producten zijn genormaliseerde analysemethoden belangrijk. Een eerste call voor projectleiders is gepubliceerd van 10 mei 2013 tot 3 juli 2013.

Voor de meeste projecten heeft dit geleid tot reacties, behalve voor twee. Vandaar deze tweede oproep. Onderdeel van deze tweede call zijn de volgende twee methodes:

  1. Determination of zearalenone in vegetable oils including refined maize oil
  2. Multimethod for determination of zearalenone and trichothecenes at least including deoxynivalenol (DON) and is acetylated derivatives (3-acetyl-DON and 15-acetyl-DON), nivalenol and T-2 and HT-2 toxin in cereals and cereal products by LC-MS/MS


Call for tender - Reageer voor 20 september!

Als u interesse heeft in het projectleiderschap, kunt u uw reactie per post of per e-mail sturen naar de secretaris van CEN/TC 275/WG 5 – ‘Biotoxins’, Marcel de Vreeze, Postbus 5059, 2600 GB, Delft. Of per e-mail: marcel.devreeze@nen.nl. Zo snel mogelijk maar uiterlijk 2013-09-20. Meer informatie kunt u lezen in de call for tender.

Eerder door u bekeken

Contact of informatie

Voor meer informatie over dit onderwerp of de Call for tender, kunt u contact opnemen met:

Marcel de Vreeze

(015) 2 690 125

marcel.devreeze@nen.nl

Vragen? Wij helpen u graag.


NEN Klantenservice
Voor vragen over het bestellen van normen en/of online oplossingen.

015 - 2 690 391

klantenservice@nen.nl


NEN Landbouw & Levensmiddelen
Voor inhoudelijke vragen over AgroFoodnormen en deelname aan normcommissies.

015 - 2 690 351

afc@nen.nl

Meest bekeken normen

NEN Shop