ISO normen analyse zuigelingenvoeding bijna klaar

30-10-2015 ISO werkt samen met het Amerikaanse AOAC aan een serie nieuwe internationale normen voor de analyse van zuigelingenvoeding en speciale voeding voor volwassenen. De normen bepalen de gehaltes van bijna 30 belangrijke ingrediënten in dit type voeding. Essentieel voor een goede samenstelling van zuigelingenvoeding en dus voor de gezondheid van de kleine consument.

Ingrediënten die door de nieuwe norm bepaald worden zijn bijvoorbeeld diverse vitamines (zoals A, B, D, E, K), maar ook vetzuren, mineralen, aminozuren en sporenelementen als jodium en seleen.

Waarom?
De reden om dit project te starten was het feit dat een groot aantal van de analysemethodes voor deze voedingsstoffen in de loop der jaren verouderd waren. Er is dringend behoefte aan nieuwere en meer moderne technieken voor deze analyses. Het initiatief voor het project is genomen door een aantal grote en mondiale producenten van zuigelingenvoeding als Mead Johnson, Abbott Nutrition en Nestlé. Maar ook FrieslandCampina is bij het project betrokken.

Voordracht
De eerste set van deze gecombineerde ISO en AOAC normen is in november klaar. Precies op tijd om te worden voorgedragen als internationale 'dispute resolution' methodes bij Codex Alimentarius, een internationale organisatie die toeziet op de kwaliteit van voeding in het algemeen en zuigelingenvoeding in het bijzonder.

Meer informatie

Voor meer informatie en deelname kunt u contact opnemen met Marcel de Vreeze van consultant AgroFood & Consument, email:marcel.devreeze@nen.nl, telefoon: (015) 2690 125.

Eerder door u bekeken

Contact of informatie

Voor meer informatie over dit onderwerp, neemt u contact op met: Marcel de Vreeze, Consultant NEN AgroFood & Consument

afc@nen.nl

(015) 2 690 125

Vragen? Wij helpen u graag.


NEN Klantenservice
Voor vragen over het bestellen van normen en/of online oplossingen.

015 - 2 690 391

klantenservice@nen.nl


NEN Landbouw & Levensmiddelen
Voor inhoudelijke vragen over AgroFoodnormen en deelname aan normcommissies.

015 - 2 690 351

afc@nen.nl

Meest bekeken normen

NEN Shop