ISO publiceert drie nieuwe normen voor groente en fruit

10-09-2020 De ISO commissie ISO/TC 34/SC 3 (Fruits and vegetables and their derived products) heeft onlangs drie nieuwe normen gepubliceerd met specificaties en testmethoden voor respectievelijk asperges, kappertjes en kornalijn kers. De normen zijn bij NEN verkrijgbaar.

De normen zijn voor asperges (ISO 20981), kappertjes (NEN-ISO 20982) en kornalijn kers (NEN-ISO 20984). De normen beschrijven eigenschappen waar deze producten aan moeten voldoen en eigenschappen die juist niet gewenst zijn. Denk hierbij aan eigenschappen als uiterlijk, afmeting, kleur, schade door insecten, smaak en geur. Daarnaast bevat elke norm een classificatiesysteem, gebaseerd op onder andere afmeting en grootte van het product.

Testmethoden

In het hoofdstuk 'Testmethoden' staan verwijzingen naar andere ISO normen voor de bepaling van onder andere zuurtegraad en minerale verontreiniging, en voor monstername. Ten slotte bevatten de normen informatie over markering van de verpakking, opslag en transport en hygiëne.

Meer informatie

Wilt u meer weten over deze normen en hoe u vanuit Nederland invloed kan uitoefenen? Neem dan contact op met Marcel de Vreeze, telefoon 015 2 690 125 of e-mail afc@nen.nl

Eerder door u bekeken

Vragen? Wij helpen u graag.


NEN Klantenservice
Voor vragen over het bestellen van normen en/of online oplossingen.

015 - 2 690 391

klantenservice@nen.nl


NEN Landbouw & Levensmiddelen
Voor inhoudelijke vragen over AgroFoodnormen en deelname aan normcommissies.

015 - 2 690 351

afc@nen.nl

Meest bekeken normen

NEN Shop