ISO voedselveiligheid nu ook voor catering

15-02-2013 Het gebruik en de erkenning van NEN-EN-ISO 22000 groeit. Naast deze basisnorm voor het managen van de voedselveiligheid, ontwikkelt ISO diverse aanvullende documenten voor toepassing in specifieke sectoren.

Onlangs is de aanvulling gepubliceerd die toepassing van ISO 22000 in de cateringsector vergemakkelijkt: NPR-ISO/TS 22002-2. Op dit moment bestaan er al sectorspecifieke invullingen voor voedselproductie (NPR-ISO/TS 22002-1) en voor het boerenbedrijf (NPR-ISO/TS 22002-3). Ook wordt er gewerkt aan een document voor verpakkingsmaterialen voor voedsel en één voor transport en opslag. Doel van deze documenten is om implementatie van ISO 22000 in deze sectoren te vereenvoudigen. De kans is groot dat de normen ook voor de Nederlandse markt veel gaan betekenen.

Meedoen?

In Nederland werkt de normcommissie ‘Voedselveiligheidsmanagement’ aan de normen die ISO/TC 34/SC 17 ‘Management systems for food safety’ ontwikkelt. Dit zijn ISO 22000, de sectorspecifieke invullingen, en diverse andere normen op het gebied van voedselveiligheid.

Meer weten?

Bent u werkzaam in de voedingsmiddelensector en wilt u meewerken aan beter management van voedselveiligheid? Neem dan contact op met Marcel de Vreeze, NEN Landbouw & Levensmiddelen, telefoon (015) 2 690 125, e-mail marcel.devreeze@nen.nl.

Norm

NPR-ISO/TS 22002-2:2013 en

Basisvoorwaardenprogramma's op het gebied van voedselveiligheid - Deel 2: Catering

Meer informatie over deze norm

Eerder door u bekeken

Handbook ISO 22000

How to use ISO 22000 - Food safety management systems

Het ISO-handboek is een praktische uitgave voor alle MKB’ers in de levensmiddelensector.

Lees meer
Bestel de gids