ISO voedselveiligheid nu ook voor catering

15-02-2013 Het gebruik en de erkenning van NEN-EN-ISO 22000 groeit. Naast deze basisnorm voor het managen van de voedselveiligheid, ontwikkelt ISO diverse aanvullende documenten voor toepassing in specifieke sectoren.

Onlangs is de aanvulling gepubliceerd die toepassing van ISO 22000 in de cateringsector vergemakkelijkt: NPR-ISO/TS 22002-2. Op dit moment bestaan er al sectorspecifieke invullingen voor voedselproductie (NPR-ISO/TS 22002-1) en voor het boerenbedrijf (NPR-ISO/TS 22002-3). Ook wordt er gewerkt aan een document voor verpakkingsmaterialen voor voedsel en één voor transport en opslag. Doel van deze documenten is om implementatie van ISO 22000 in deze sectoren te vereenvoudigen. De kans is groot dat de normen ook voor de Nederlandse markt veel gaan betekenen.

Meedoen?

In Nederland werkt de normcommissie ‘Voedselveiligheidsmanagement’ aan de normen die ISO/TC 34/SC 17 ‘Management systems for food safety’ ontwikkelt. Dit zijn ISO 22000, de sectorspecifieke invullingen, en diverse andere normen op het gebied van voedselveiligheid.

Meer weten?

Bent u werkzaam in de voedingsmiddelensector en wilt u meewerken aan beter management van voedselveiligheid? Neem dan contact op met Marcel de Vreeze, NEN Landbouw & Levensmiddelen, telefoon (015) 2 690 125, e-mail marcel.devreeze@nen.nl.

Eerder door u bekeken

Vragen? Wij helpen u graag.


NEN Klantenservice
Voor vragen over het bestellen van normen en/of online oplossingen.

015 - 2 690 391

klantenservice@nen.nl


NEN Landbouw & Levensmiddelen
Voor inhoudelijke vragen over AgroFoodnormen en deelname aan normcommissies.

015 - 2 690 351

afc@nen.nl

Meest bekeken normen

NEN Shop

Normoverzichten:

De overzichten geven u de normen weer voor Landbouw & Levensmiddelen, ingedeeld op onderwerp. Digitaal en altijd up-to-date!