ISO-IDF Analytical Week 2013 succesvol verlopen

28-08-2013 De ISO-IDF Analytical Week 2013 is met succes afgesloten. Dit jaar was Nederland gastland voor de “Analytical Week” van de internationale standaardisatieorganisatie ISO en IDF, de internationale zuivelfederatie.

Deskundigen van over de hele wereld uit industrie en wetenschap ontmoetten elkaar in projectgroepen om over de technische aspecten van zuivelanalytiek te vergaderen. Gezamenlijk stellen zij de standaard.

Dit werk resulteert al vele jaren in de gezamenlijke ISO-IDF normen voor zuivel. Een voorbeeld van een recent gepubliceerde norm is NEN-ISO 16297:2013 |IDF 161: Milk – Bacterial count – Protocol for the evaluation of alternative methods.

ISO heeft hiermee een protocol gepubliceerd waarmee instrumentele alternatieve methoden om bacteriën in rauwe melk te tellen, kunnen worden geëvalueerd. ISO normen hebben een grote impact en zijn van groot belang voor de export en de handel. Dit werd duidelijk tijdens het symposium halverwege de week. Bekijk de lezingen op de site van IDF/ISO:


Belang van harmonisatie

Piet-Hein Daverveldt, directeur van NEN, sprak over het belang van harmonisatie van monstername en analyse. “Anders zou elk land werken met zijn eigen methoden, waardoor het voor de exporterende landen veel moeilijker is te voldoen aan de verschillende eisen van andere landen die importeren. Harmonisatie van de methoden bespaart dus veel tijd en geld.” Ook Devin McDaniels van de World Trade Organisation (WTO) onderstreepte het belang van internationaal erkende en geharmoniseerde methoden om de handel tussen landen te faciliteren.

Eerder door u bekeken

Contact of informatie

Voor meer informatie of meedoen in de commissie over dit onderwerp, neemt u contact op met:

Sophie More

(015) 2 690 260

sophie.more@nen.nl

Vragen? Wij helpen u graag.


NEN Klantenservice
Voor vragen over het bestellen van normen en/of online oplossingen.

015 - 2 690 391

klantenservice@nen.nl


NEN Landbouw & Levensmiddelen
Voor inhoudelijke vragen over AgroFoodnormen en deelname aan normcommissies.

015 - 2 690 351

afc@nen.nl

Meest bekeken normen

NEN Shop