Insectenolie als Omega3-bron

17-02-2016 Insectenolie is mogelijk een interessante nieuwe bron van omega 3 Dat blijkt uit onderzoek van Wageningen University. Insecten maken het vetzuur zelf aan en kunnen bovendien leven op plantaardig afval. De universiteit onderzoekt nu welke insecten het best voor olie te gebruiken zijn en wat hun optimale dieet is.

Insectenolie blijkt veel vetzuren te bevatten, zowel verzadigde als onverzadigde. De universiteit kwam er ook achter dat de olie op een milieuvriendelijke manier te winnen is, en dan ook het hoogste rendement en de beste kwaliteit oplevert vergeleken met andere processen. Men haalde onder meer olie uit meelwormen, keverlarven, krekels, kakkerlakken, sprinkhanen en soldatenvliegen.

Vis
De industrie heeft belangstelling voor duurzame vetzuren, waaronder laurinezuur en omega 3. Van laurinezuur (dat bijvoorbeeld ook in kokosolie zit) zijn bacteriedodende en virusvernietigende eigenschappen bekend. Voor omega 3 is vis nu de bron. Het wordt toegevoegd aan voer voor katten en kweekzalm, aan levensmiddelen en in capsules gestopt. Ook mensen moeten een bepaalde hoeveelheid vetzuren binnenkrijgen. Verder ligt door de samenstelling van insectenolie gebruik in bijvoorbeeld cosmetica voor de hand.

Bron: www.demolenaar.nl

Mee praten? Dat kan!

Voor meer informatie of als u zich wilt aanmelden als normcommissielid bij de Normcommissie Plantaardige en dierlijke olieën, neem contact op met Juliane Eykelhoff, NEN AgroFood & Consument, telefoon (015) 2 690 351, e-mail afc@nen.nl.

Eerder door u bekeken

Contact of meedoen?

Voor deelname neemt u contact op met Juliane Eykelhoff van NEN AgroFood & Consument

(015) 2 690 351

afc@nen.nl

Vragen? Wij helpen u graag.


NEN Klantenservice
Voor vragen over het bestellen van normen en/of online oplossingen.

015 - 2 690 391

klantenservice@nen.nl


NEN Landbouw & Levensmiddelen
Voor inhoudelijke vragen over AgroFoodnormen en deelname aan normcommissies.

015 - 2 690 351

afc@nen.nl

Meest bekeken normen

NEN Shop