Internationale experts vetten en oliën gezocht

28-06-2017 Momenteel is deel 3 van de norm ISO 18363 'Animal and vegetable fats and oils -- Determination of fatty-acid-bound chloropropanediols (MCPDs) and glycidol by GC/MS' in ontwikkeling.

Deze methode is door de Nederlandse normcommissie 'Plantaardige en dierlijke oliën en vetten' ingediend bij ISO. Om de standaard als ISO document te kunnen publiceren is het internationale secretariaat echter nog op zoek naar internationale experts, die naast Nederland en Frankrijk hun input kunnen leveren op deze methode.

Deel 3 gaat over een methode met vetzuur transverestering en meting voor 2-MCPD, 3-MCPD en glycidolesters. ISO 18363 is een normenreeks van drie methoden om deze ongewenste stoffen in dierlijke en plantaardige vetten op te sporen.

Meepraten?

Bent u expert op dit gebied of kent u internationale experts en organisaties die mee willen werken aan de ontwikkeling van deze norm? Stuur dan een mail naar Juliane Eykelhoff: Juliane.Eykelhoff@nen.nl.

Eerder door u bekeken

Contact of informatie

Voor meer informatie over deze vergadering kunt u contact opnemen met Juliane Eykelhoff, consultant AgroFood & Consument.

(015) 2 690 235.

juliane.eykelhoff@nen.nl

Handbook ISO 22000

How to use ISO 22000 - Food safety management systems

Het ISO-handboek is een praktische uitgave voor alle MKB’ers in de levensmiddelensector.

Lees meer
Bestel de gids