Lidstaten EU steunen Autoriteit Voedselveiligheid

28-11-2016 In een nieuwe verbintenisverklaring hebben EU-lidstaten hun steun aan de Europese Autoriteit voor Voedselveiligheid (EFSA) bevestigd. Door de BREXIT voelt de EU zich wat onzeker en daarop werd besloten tijdens het recente adviesforum (AF) van de EFSA in Bratislava (Slowakije) een verbintenisverklaring af te sluiten.

De lidstaten hebben een aantal maatregelen en activiteiten afgesproken die gezamenlijk optrekken op het gebied van voedselveiligheid moeten garanderen.

In een verklaring van EFSA zei Dr Zuzana Bírošová, de Slowaakse vertegenwoordiger van het EFSA-adviesforum, dat ze de verklaring verwelkomt. De overeenkomst zou volgens haar helpen de relatie tussen de EFSA en voedselveiligheidsinstituten in de lidstaten te versterken door te netwerken. Daardoor kunnen lidstaten bijdragen aan de risico-evaluatie van de EU en informatie verzamelen over potentiële of opkomende risico's voor de voedselveiligheid, zo gaf ze aan.

Bron: www.agf.nl ()

Meedoen?

In Nederland werkt de normcommissie ‘Voedselveiligheidsmanagement’ aan de normen die ISO/TC 34/SC 17 ‘Management systems for food safety’ ontwikkelt. Dit zijn ISO 22000, de sectorspecifieke invullingen, en diverse andere normen op het gebied van voedselveiligheid.

Meer weten?

Bent u werkzaam in de voedingsmiddelensector en wilt u meewerken aan beter management van voedselveiligheid? Neem dan contact op met Marcel de Vreeze, NEN Landbouw & Levensmiddelen, telefoon (015) 2 690 125, e-mail marcel.devreeze@nen.nl.

Eerder door u bekeken

Vragen? Wij helpen u graag.


NEN Klantenservice
Voor vragen over het bestellen van normen en/of online oplossingen.

015 - 2 690 391

klantenservice@nen.nl


NEN Landbouw & Levensmiddelen
Voor inhoudelijke vragen over AgroFoodnormen en deelname aan normcommissies.

015 - 2 690 351

afc@nen.nl

Meest bekeken normen

NEN Shop