MicroVal Certificaat voor BIOTECON Diagnostics’ foodproof Salmonella

28-08-2013 MicroVal, de Europese validatie- en certificatieorganisatie, heeft een certificaat uitgegeven aan BIOTECON Diagnostics uit Potsdam (Duitsland) na een succesvolle validatie van het foodproof realtime PCR systems voor de detectie van Salmonella spp.

Samenwerking

De MicroVal validatiestudie, uitgevoerd bij BIOTECON Diagnostics door ADRIA Développement uit Quimper (Frankrijk) heeft aangetoond dat de foodproof Salmonella spp methode effectief is voor het detecteren van pathogenen in chocolade, bakkerijproducten, vlees en vleesproducten, zuivel en zuivelproducten, eiproducten en diervoeders.

Voor de ringtesten zijn 15 externe laboratoria ingezet waaronder: Nestlé, L+S AG, FrieslandCampina Domo en SGS Duitsland. Een mooi voorbeeld van Europese samenwerking op het terrein van voedselveiligheid.

Referentiemethoden

De MicroVal validatie heeft aangetoond dat de Biotecon foodproof Salmonella spp method met manual protocol equivalent net zo presteert als referentiemethoden EN-ISO 6579:2002, EN-ISO 6579A1:2007 en NF U47-100. Zie hiervoor het certificaat met MicroVal validatienummer 2011LR42. (link naar www.microval.org).

Tegelijkertijd is er een MicroVal validatiestudie uitgevoerd voor de Biotecon foodproof Salmonella spp method met automated protocol, waarbij gebruik gemaakt wordt van de foodproof RoboPrep Series. Deze snelle detectiemethode presteert gelijkwaardig aan EN ISO 6569:2002. Zie hiervoor het certificaat met MicroVal validatienummer 2011LR40.


MicroVal

MicroVal is de Europese certificatieorganisatie voor de validatie en certificering van alternatieve methoden voor microbiologische analyse van voeding. De validatie wordt uitgevoerd conform de ISO 16140 standaardprocedure voor de validatie van alternatieve methoden.

Norm in ontwerp
De norm is in revisie en gaat verder in twee delen. Wilt u hierover meepraten, dan kunt u contact met ons opnemen. De commentaartermijn is inmiddels gesloten.

Norm

NEN-EN-ISO 16140-1:2013 Ontw. en

Microbiologie van voedingsmiddelen en diervoeders - Validatie van methoden - Deel 1: Woordenlijst

Meer informatie over deze norm

Norm

NEN-EN-ISO 16140-2:2013 Ontw. en

Microbiologie van voedingsmiddelen en diervoeders - Validatie van methoden - Deel 2: Protocol voor d...

Meer informatie over deze norm

Eerder door u bekeken

Contact of informatie

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

Rien Huige

(015) 2 690 292

rien.huige@nen.nl

Handbook ISO 22000

How to use ISO 22000 - Food safety management systems

Het ISO-handboek is een praktische uitgave voor alle MKB’ers in de levensmiddelensector.

Lees meer
Bestel de gids