MicroVal Certificaat voor BIOTECON Diagnostics’ foodproof Salmonella

28-08-2013 MicroVal, de Europese validatie- en certificatieorganisatie, heeft een certificaat uitgegeven aan BIOTECON Diagnostics uit Potsdam (Duitsland) na een succesvolle validatie van het foodproof realtime PCR systems voor de detectie van Salmonella spp.

Samenwerking

De MicroVal validatiestudie, uitgevoerd bij BIOTECON Diagnostics door ADRIA Développement uit Quimper (Frankrijk) heeft aangetoond dat de foodproof Salmonella spp methode effectief is voor het detecteren van pathogenen in chocolade, bakkerijproducten, vlees en vleesproducten, zuivel en zuivelproducten, eiproducten en diervoeders.

Voor de ringtesten zijn 15 externe laboratoria ingezet waaronder: Nestlé, L+S AG, FrieslandCampina Domo en SGS Duitsland. Een mooi voorbeeld van Europese samenwerking op het terrein van voedselveiligheid.

Referentiemethoden

De MicroVal validatie heeft aangetoond dat de Biotecon foodproof Salmonella spp method met manual protocol equivalent net zo presteert als referentiemethoden EN-ISO 6579:2002, EN-ISO 6579A1:2007 en NF U47-100. Zie hiervoor het certificaat met MicroVal validatienummer 2011LR42. (link naar www.microval.org).

Tegelijkertijd is er een MicroVal validatiestudie uitgevoerd voor de Biotecon foodproof Salmonella spp method met automated protocol, waarbij gebruik gemaakt wordt van de foodproof RoboPrep Series. Deze snelle detectiemethode presteert gelijkwaardig aan EN ISO 6569:2002. Zie hiervoor het certificaat met MicroVal validatienummer 2011LR40.


MicroVal

MicroVal is de Europese certificatieorganisatie voor de validatie en certificering van alternatieve methoden voor microbiologische analyse van voeding. De validatie wordt uitgevoerd conform de ISO 16140 standaardprocedure voor de validatie van alternatieve methoden.

Norm in ontwerp
De norm is in revisie en gaat verder in twee delen. Wilt u hierover meepraten, dan kunt u contact met ons opnemen. De commentaartermijn is inmiddels gesloten.

Eerder door u bekeken

Contact of informatie

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

Rien Huige

(015) 2 690 292

rien.huige@nen.nl

Vragen? Wij helpen u graag.


NEN Klantenservice
Voor vragen over het bestellen van normen en/of online oplossingen.

015 - 2 690 391

klantenservice@nen.nl


NEN Landbouw & Levensmiddelen
Voor inhoudelijke vragen over AgroFoodnormen en deelname aan normcommissies.

015 - 2 690 351

afc@nen.nl

Meest bekeken normen

NEN Shop