Mogelijke start nieuw werk Europese halalstandaard

19-03-2013 Binnen CEN (European Committee for Standardisation) loopt de voorbereiding voor nieuw werk op het gebied van halal. Het Turkse Standardisatie Instituut (TSE) is bereid het secretariaat van de werkgroep op zich te nemen. Het belang van normen voor halal groeit.

De hoeveelheid halalproducten die wordt gegeten in Europa neemt sterk toe. En daarmee ook de noodzaak voor normen over dit onderwerp. De normen voor halalproducten zullen zowel gaan over het product zelf, als het productieproces eromheen.

Halalproducten zijn meestal gevogelte, vlees en vleesproducten maar ook chocolade, brood en koekjes, melk en melkproducten, frisdranken en additieven zoals kruiden, marinades en gelatine.

Doelgroep

De standaard die de CEN-werkgroep gaat ontwikkelen is bedoeld voor alle partijen die belang hebben bij de erkenning van halalvoedsel, zoals moslimconsumenten, producenten en leveranciers van halalvoedsel, retail (supermarkten), adviserende partijen, wetgevende en controlerende instanties.

Ontwikkelingen

NEN kon namens de Nederlandse belanghebbenden stemmen over het starten van de CEN-werkgroep. Daarbij kon ook worden aangegeven of partijen actief wilden deelnemen aan het werk. Dit is in december 2012 afgerond. Wij houden u op de hoogte van de ontwikkelingen.

Meer weten?

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Rien Huige, NEN Landbouw & Levensmiddelen, telefoon (015) 2 690 292, e-mail rien.huige@nen.nl.

Eerder door u bekeken

Handbook ISO 22000

How to use ISO 22000 - Food safety management systems

Het ISO-handboek is een praktische uitgave voor alle MKB’ers in de levensmiddelensector.

Lees meer
Bestel de gids