NEN onderstreept belang normalisatie mondiale supply chains tijdens MVO cursus

28-01-2015 MVO - de ketenorganisatie voor vetten en oliën, geeft in juni een interessante 3-daagse cursus over voedselveiligheid 'MVO Course 2015', in het Rotterdamse havengebied. Werknemers uit de sector, maar ook vanuit certificerende organen of overheid kunnen zich voor deze cursus inschrijven. NEN is voor het eerst ook van de partij met een inspirerende presentatie over het belang van normalisatie in internationale supply chains.

De cursus MVO Course 2015 geeft inzicht in alle voedselveiligheidsaspecten met betrekking tot de plantaardige oliën- en vettenketen. Tijdens de cursus krijgen de deelnemers algemene lezingen over wettelijke aspecten uitgelegd, maar ook risico-evaluaties en (veiligheids)standaarden voor de keten komen aan de orde. Verder zijn er lezingen over Halal en Kosher en kunnen deelnemers profiteren van verschillende case study's over voedselveiligheid, gegeven door experts uit de branche en de overheid. Bovendien staan er interessante excursies op het programma naar een olieopslagbedrijf en een raffinaderij.

Verspreid over drie of vier dagen komen allerlei interessante onderwerpen aan bod. De initiatiefnemers die de deelnemers door het programma zullen leiden zijn onder andere dr. ir. Gerrit van Duijn, adviseur bij Gerrit van Duijn Consultancy en Ron van Noord, manager Food & Feed Safety bij MVO.

NEN training

De diepgang met nuttige workshops/trainingen zal worden verzorgd door experts uit het veld, waaronder Juliane Eykelhoff van NEN. Zij zal spreken over de rol van standaarden in het versterken van de mondiale aanvoerketen. Ze bespreekt in een klein half uur de organisatie NEN en gaat in op het nut van normalisatie voor de voedselveiligheid en de internationale handel. Want die is bijzonder groot! Eenduidige afspraken over producten en werkmethodes zijn essentieel voor een optimale veiligheid en handel. Eykelhoff zal in haar presentatie enkele voorbeelden van deze intensieve relatie beschrijven en daarbij ingaan op voedselveiligheid, sampling en analysemethodieken. Door met NEN samen te werken versterken partijen uit de sector hun eigen marktpositie. Want iedereen profiteert van een level playing field, ook op het gebied van voedselveiligheid en handel!

Meer informatie

Wilt u meer informatie over dit onderwerp, kunt u contact opnemen met Juliane Eykelhoff, consultant NEN AgroFood, telefoon (015) 2 690 235, e-mail:Juliane.Eykelhoff@nen.nl.Deelname en kosten

De kosten voor deelname aan de driedaagse cursus bedragen € 750 voor MVO leden en € 900 voor niet-leden. Aanmelden kan hier.

Voor meer informatie over de cursus kunt u zich wenden tot Ron van Noord (noord@mvo.nl, telefoon:+31 79 363 4353) of Annette Klomp (klomp@mvo.nl, telefoon: +31 79 363 4366

Programma:

Eerder door u bekeken

Meer informatie of contact

Juliane Eykelhoff, consultant NEN AgroFood

(015) 2 690 235

Juliane.Eykelhoff@nen.nl

Vragen? Wij helpen u graag.


NEN Klantenservice
Voor vragen over het bestellen van normen en/of online oplossingen.

015 - 2 690 391

klantenservice@nen.nl


NEN Landbouw & Levensmiddelen
Voor inhoudelijke vragen over AgroFoodnormen en deelname aan normcommissies.

015 - 2 690 351

afc@nen.nl

Meest bekeken normen

NEN Shop