Nederlandse norm voor Pulskorvisserij gepubliceerd

25-06-2018 Nederland heeft als kustland veel kennis van en een groot belang bij een sterke en duurzame visserijsector. De Nederlandse visindustrie heeft in de afgelopen jaren de innovatieve pulskortechnologie ontwikkeld en in de praktijk getest. Onderzoek laat zien dat deze technologie aantoonbare economische en ecologische voordelen biedt.

Naast de technische maatregelen voor de Europese visserij heeft de Nederlandse industrie, in samenwerking met de Nederlandse overheid, aanvullende technische eisen opgesteld voor het correcte gebruik van de pulskortechniek.

De normcommissie Visserij en aquacultuur heeft op basis hiervan een onafhankelijk toetsbaar, normatief document ontwikkeld dat de technische veiligheidseisen voor pulskorvisserij beschrijft, zonder innovatie tegen te gaan. Deze technische eisen staan beschreven in de nieuwe Nederlandse norm NEN 7920 ‘Pulsvisserij - eisen voor pulsvleugel en pulskorvisserij op platvis', die in juni 2018 gepubliceerd is.

Een breed gedragen en toegepaste norm kan de visserijsector helpen om de toepassing van pulstechniek te ondersteunen, te verantwoorden en te borgen binnen de nationale en Europese visserij wet- en regelgeving. De norm is in het Engels opgesteld om de eisen ook internationaal transparant inzichtelijk te maken.

Meer informatie

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Juliane Eykelhoff, telefoon 015 2 690 235 of e-mail naar afc@nen.nl.

Bron onderzoek: ICES CIEM
Beeld: Nederlandse Vissersbond

Norm

NEN 7920:2018 en

Visserij - Eisen voor pulswing- en pulskorvisserij op platvis

NEN 7920 establishes specifications for pulsefishing components used gear used for catching flatfish by means of electric pulses. The specifications include guidelines for installation, input and output of pulse gear and pulse-related machinery. The ...

Meer informatie over deze norm

Eerder door u bekeken

Meer informatie?

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Juliane Eykelhoff, consultant AgroFood & Consument.

afc@nen.nl

015 2 690 235

Vragen? Wij helpen u graag.


NEN Klantenservice
Voor vragen over het bestellen van normen en/of online oplossingen.

015 - 2 690 391

klantenservice@nen.nl


NEN Landbouw & Levensmiddelen
Voor inhoudelijke vragen over AgroFoodnormen en deelname aan normcommissies.

015 - 2 690 351

afc@nen.nl

Meest bekeken normen

NEN Shop