Nieuwe ISO normen bepaling vitamine C en D in zuigelingenvoeding gepubliceerd

16-07-2018 Het samenwerkingsverband tussen ISO en AOAC (USA) op het gebied van analyse van zuigelingenvoeding heeft geleid tot de publicatie van twee nieuwe ISO normen; ISO 20635 voor vitamine C en ISO 20636 voor vitamine D. De normen zijn ontwikkeld om de gehalten van deze belangrijke bestanddelen van zuigelingenvoeding te kunnen bepalen. Dit is essentieel voor een goede samenstelling van zuigelingenvoeding en dus voor de gezondheid van de zuigeling.

Het samenwerkingsverband tussen ISO en AOAC, SPIFAN, heeft als doel om nieuwe normen op te stellen voor de bepaling van bijna dertig ingrediënten die in deze speciale voeding aanwezig zijn. Deze nieuwe normen zijn belangrijk, omdat een groot aantal van de analysemethoden voor deze voedingsstoffen in de loop der jaren zijn verouderd. Er is daardoor een sterke behoefte aan nieuwere en meer moderne technieken voor deze analyses. Stakeholders in dit project zijn grote en mondiale producenten van zuigelingenvoeding als Mead Johnson, Fonterra, Abbott Nutrition, Nestlé en FrieslandCampina.

Toezicht op kwaliteit

ISO 20635 en ISO 20636 worden voorgedragen als internationale 'dispute resolution' methodes bij Codex Alimentarius, een internationale organisatie die toeziet op de kwaliteit van voeding in het algemeen en zuigelingenvoeding in het bijzonder. Eenmaal door Codex erkend, kunnen ze worden gezien als internationale scheidsrechtermethoden. In NEN verband kunt u aan deze projecten meewerken.

Meer informatie

Voor meer informatie over deze normen of over deelname aan normcommissie ‘Vitamines en carotenoiden’ kunt u contact opnemen met Marcel de Vreeze, consultant Agrofood & Consument, e-mail afc@nen.nl, of telefoon 015 2 690 125.

Norm

NEN-ISO 20635:2018 en

Zuigelingenvoeding en voeding voor volwassenen - Bepaling van vitamine C met (ultra) hoge prestatie ...

Meer informatie over deze norm

Norm

NEN-ISO 20636:2018 en

Zuigelingenvoeding en voeding voor volwassenen - Bepaling van vitamine D met vloeistofchromatografie...

Meer informatie over deze norm

Eerder door u bekeken

Vragen? Wij helpen u graag.


NEN Klantenservice
Voor vragen over het bestellen van normen en/of online oplossingen.

015 - 2 690 391

klantenservice@nen.nl


NEN Landbouw & Levensmiddelen
Voor inhoudelijke vragen over AgroFoodnormen en deelname aan normcommissies.

015 - 2 690 351

afc@nen.nl

Meest bekeken normen

NEN Shop