Nieuwe voorwaarden programma opslag en distributie

28-11-2016 ISO 22000 bevat een managementsysteem voor specifieke voedselveiligheidsvereisten voor organisaties. Een daarvan is dat organisaties programmavoorwaarden (PRP) vestigen, implementeren en onderhouden om de gevaren voor voedselveiligheid te beheersen.

Een internationale groep van belanghebbenden heeft een programma voor opslag en distributie ontwikkeld.

Opslag en distributie
Een onderdeel van de voedselketen is het distributienet, met name opslag en distributie. Telers, voedsel en ingrediëntprocessors rekenen op goede opslag en distributiepraktijken zodat hun producten veilig en in goede staat aankomen op de eindbestemming. De rol van de betrokken organisaties in het distributienet, is om voedsel, ingrediënten, grondstoffen en verpakkingen te beschermen via opslag, cross-docking en transport.
Het nieuwe PRP is bedoeld voor het beheer van systemen die zijn ontworpen om de ISO 22000 eisen te ondersteunen, en voor de gedetailleerde eisen voor deze programma's. Het programma bevat geen eisen voor ISO 22000 en is bedoeld voor gebruik in combinatie met ISO 22000.

Strekking
Het PRP specificeert eisen om de gevaren voor voedselveiligheid te bestrijden. De eisen zijn van toepassing op alle organisaties, ongeacht de grootte of complexiteit. Deze organisaties zijn betrokken bij de opslag en distributieactiviteiten in de hele voedselketen. Ze willen PRP’s op een zodanige wijze implementeren dat ze aan de ISO 22000-eisen voldoen.
De PRP eisen omvatten persoonlijke hygiëne, reiniging, desinfectie, productidentificatie, terugroepen van producten en voedselintegriteit.

Openbare raadpleging
De wereldwijd toonaangevende FSSC 22000 certificering heeft het initiatief genomen om de PRP met een internationale groep van belanghebbenden te ontwikkelen. Om de industrie feedback te laten geven, is de PRP worden gepubliceerd en commentaar gevraagd.

De commentaarperiode is inmiddels verstreken, wilt u toch een reactie geven mailt u dan met Gillian Herpers.

Mee praten? Dat kan!

Voor informatie over deze norm(en) of over het normalisatieproces: Gillian Herpers, consultant Agrofood & Consument, T.: (015) 2 690 444 of e-mail: gillian.herpers@nen.nl.

Aan ISO 22000 gerelateerde normen

Eerder door u bekeken

Contact of meedoen?

Voor deelname neemt u contact op met Gillian Herpers, NEN AgroFood & Consument

(015) 2 690 444

Gillian.herpers@nen.nl

Vragen? Wij helpen u graag.


NEN Klantenservice
Voor vragen over het bestellen van normen en/of online oplossingen.

015 - 2 690 391

klantenservice@nen.nl


NEN Landbouw & Levensmiddelen
Voor inhoudelijke vragen over AgroFoodnormen en deelname aan normcommissies.

015 - 2 690 351

afc@nen.nl

Meest bekeken normen

NEN Shop