Normcommissie Vegan en Vegetarisch voedsel een feit

13-05-2019 De eerste Nederlandse normcommissie dat zich bezig gaat houden met veganistische en vegetarische (internationale) normen is in oprichting. De laatste formele stappen tot oprichting worden op dit moment afgerond en daarmee zal deze normcommissie een feit zijn.

De nationale normcommissie zal zich in eerste instantie uitsluitend bezighouden met de normalisatie op het gebied van vegetarische en veganistisch voedsel en ingrediënten, die momenteel op internationaal niveau ontwikkeld worden.

Internationale veganistische en vegetarische ISO-norm al in de maak

Eind 2018 zijn de eerste stappen gezet omtrent de ontwikkeling van ISO-norm ’Voedsel en ingrediënten geschikt voor vegetariërs’ en ’Voedsel en ingrediënten geschikt voor veganisten’. De inhoud van de norm wordt besproken en ter discussie gesteld tijdens de internationale vergaderingen, waarvan er nu meerdere hebben plaatsgevonden. Tijdens deze vergaderingen komen verschillende stakeholders bij elkaar, vanuit verschillende landen om deze norm vorm te geven.

Invloed hebben op deze ISO-standaard

De Nederlandse normcommissie zal de Nederlandse stem uitbrengen op deze internationaal geldende norm in ontwikkeling. Dit betekent dat de betrokken partijen vanuit deze normcommissie hun mening kunnen geven op de inhoud van deze internationaal geldende afspraken.

Meer informatie en deelname

Medio 2019 zal de eerste officiële nationale normcommissievergadering plaatsvinden. Door lid te worden van de nieuwe normcommissie kunt aan deze vergadering en de daaropvolgende vergaderingen deelnemen. Wilt u ook deelnemen aan deze normcommissie of wilt u meer informatie? Neem contact op met: Erik Spits, Consultant AgroFood & Consument, telefoon 015 269 0476 of e-mail afc@nen.nl.

Eerder door u bekeken

Vragen? Wij helpen u graag.


NEN Klantenservice
Voor vragen over het bestellen van normen en/of online oplossingen.

015 - 2 690 391

klantenservice@nen.nl


NEN Landbouw & Levensmiddelen
Voor inhoudelijke vragen over AgroFoodnormen en deelname aan normcommissies.

015 - 2 690 351

afc@nen.nl

Meest bekeken normen

NEN Shop