Normontwerp CoC naar volgende fase

04-12-2018 Het normontwerp voor Chain of Custody is een volgende fase ingegaan. Er kan tot 31 december commentaar geleverd worden op het normontwerp. Dat is besloten tijdens de vergadering van de ISO-projectcommissie 308 van 15-17 oktober in Stockholm.

De circulaire economie vereist goed georganiseerde ketens. Binnen de internationale context van ISO wordt op dit moment een standaard ontwikkeld voor Chain of Custody, waarin de algemeen gebruikelijke terminologie en Chain of Custody modellen generiek beschreven worden.

Het doel is de verschillende handelsmodellen generiek te maken en zo inzichtelijk te maken, met name voor partijen die met veel verschillende producten en processen werken, zoals retailers of eindfabrikanten. Het doel is dus een soort horizontaal toepasbaar generiek woordenboek maken waarmee de spelers in de verschillende ketens kunnen werken om aan te geven hoe ver een ingrediënt is te traceren in de keten.

Dit is ook interessant voor producten of bedrijven die nog niet met een eigen uitgewerkte CoC werken. Zij kunnen zich dan baseren op de nieuwe norm die is opgesteld op basis van de beste voorbeelden uit het veld.

Commentaar indienen
Geïnteresseerde partijen kunnen nog steeds lid van de Nederlandse normcommissie worden en tot 31 december 2018 hun commentaar leveren op dit normontwerp. Neem voor meer informatie contact op met Juliane Eykelhoff.

Meedoen?
De eerste internationale vergadering staat inmiddels gepland op 9 en 10 maart 2017 in Nederland. Geïnteresseerde partijen die actief hieraan deel willen nemen kunnen zich melden bij Juliane Eykelhoff, NEN AgroFood & Consument, T.: (015) 2 690 235, e-mail: afc@nen.nl.Eerder door u bekeken

Contact of meedoen?

Voor deelname neemt u contact op met Juliane Eykelhoff, conslutant NEN AgroFood & Consument

afc@nen.nl

Vragen? Wij helpen u graag.


NEN Klantenservice
Voor vragen over het bestellen van normen en/of online oplossingen.

015 - 2 690 391

klantenservice@nen.nl


NEN Landbouw & Levensmiddelen
Voor inhoudelijke vragen over AgroFoodnormen en deelname aan normcommissies.

015 - 2 690 351

afc@nen.nl

Meest bekeken normen

NEN Shop