Normontwerp ISO 22095 'Chain of Custody - Terminologie en handelsmodellen' in publieke commentaarfase

02-09-2019 Het normontwerp voor Chain of Custody, ISO 22095, bevindt zich in de publieke commentaarronde. Stakeholders hebben nog tot 5 november de tijd om hun opmerkingen in te dienen.

De nieuwe standaard ISO 22095 'Chain of Custody - General terminology and models' biedt eenduidige definities en eisen voor de verschillende handelsmodellen. Met dit generieke kader kunnen individuele organisaties de transparantie in wereldwijde toeleveringsketens vergroten.

Efficiënt

Eddy Esselink is namens MVO medevoorzitter van het ISO normalisatieproces bij NEN. Hij verwacht dat de nieuwe ISO-norm de complexiteit, kosten, ketenrisico's en het onnodige gebruik van tijd verminderd. ‘De ISO-norm erkent dat de CoC-modellen en hun eisen onafhankelijk van sectoren, grondstoffen, producten en productieomstandigheden kunnen worden gedefinieerd. Het is een multi-sectorale, wereldwijd toepasbare standaard waarnaar reeds bestaande CoC-systemen kunnen verwijzen of waarop nieuwe systemen hun terminologie voor sectorspecifieke eisen en modellen kunnen baseren.’

Uitnodiging

Vertegenwoordigers uit de verschillende sectoren van bedrijven uit de particuliere sector, multinationals en het MKB, overheidsspelers en brancheverenigingen, NGO's, ronde tafels en eigenaren van certificatieschema's hebben bijgedragen aan het ISO-standaard ontwikkelingsproces.

Meer informatie

Voor meer informatie hierover, kunt u contact opnemen met Juliane Eykelhoff, consultant AgroFood & Consument, telefoon: 015 2 690 351, e-mail: afc@nen.nl of kijk op www.nen.nl/coc

Eerder door u bekeken

meer informatie

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Juliane Eykelhoff, consultant AgroFood & Consumentenzaken.

015 2 690 351

afc@nen.nl

Vragen? Wij helpen u graag.


NEN Klantenservice
Voor vragen over het bestellen van normen en/of online oplossingen.

015 - 2 690 391

klantenservice@nen.nl


NEN Landbouw & Levensmiddelen
Voor inhoudelijke vragen over AgroFoodnormen en deelname aan normcommissies.

015 - 2 690 351

afc@nen.nl

Meest bekeken normen

NEN Shop