Normontwerp voor identificatie vleessoort in levensmiddelen gereed voor commentaar

17-08-2017 Onder andere het paardenvleesschandaal heeft duidelijk gemaakt dat internationale analysemethoden noodzakelijk zijn om onafhankelijk aan te kunnen tonen van welk soort dier het vlees in levensmiddelen daadwerkelijk afkomstig is. De eerste ISO norm ISO 20813 ‘Identificatie, detectie en kwantificering van diersoorten in levensmiddelen en voedselproducten’ is nu gereed voor de eerste publieke commentaarronde.

Dit najaar kunnen internationale experts commentaar leveren op de algemene eisen en definities voor nucleïnezuur gebaseerde methoden (PCR, genotype analyse en sequensen). In Nederland coördineert NEN het commentaar namens de Nederlandse stakeholders. Het leveren van commentaar en meedoen met het werk van de normcommissies op het gebied van Biomarkers is nuttig. U krijgt invloed op de uiteindelijke inhoud van de norm, bouwt kennis op door contact met nationale en internationale experts en kunt de koers van uw bedrijf vroegtijdig bepalen omdat u dicht bij het vuur zit.

Praat mee en bepaal!
De nieuwe projecten voor vleesindentificatiemethoden (meat speciation) en Next Generation Sequencing sluiten nauw aan bij actuele maatschappelijke ontwikkelingen op het gebied van voedselauthenticiteit. Wilt u het werk van de internationale normcommissie ISO/TC 34/SC 16 ‘Biomarkers’ nauw volgen en als Nederlandse expert commentaar leveren op de inhoud van de nieuwe normen op het gebied van Biomarkers? Neem dan voor meer informatie contact op met juliane.eykelhoff@nen.nl

Eerder door u bekeken

Meer informatie?

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Juliane Eykelhoff, consultant AgroFood & Consument.

Juliane.Eykelhoff@nen.nl

(015) 2 690 235

Handbook ISO 22000

How to use ISO 22000 - Food safety management systems

Het ISO-handboek is een praktische uitgave voor alle MKB’ers in de levensmiddelensector.

Lees meer
Bestel de gids