Normontwerp voor identificatie vleessoort in levensmiddelen gereed voor commentaar

17-08-2017 Onder andere het paardenvleesschandaal heeft duidelijk gemaakt dat internationale analysemethoden noodzakelijk zijn om onafhankelijk aan te kunnen tonen van welk soort dier het vlees in levensmiddelen daadwerkelijk afkomstig is. De eerste ISO norm ISO 20813 ‘Identificatie, detectie en kwantificering van diersoorten in levensmiddelen en voedselproducten’ is nu gereed voor de eerste publieke commentaarronde.

Dit najaar kunnen internationale experts commentaar leveren op de algemene eisen en definities voor nucleïnezuur gebaseerde methoden (PCR, genotype analyse en sequensen). In Nederland coördineert NEN het commentaar namens de Nederlandse stakeholders. Het leveren van commentaar en meedoen met het werk van de normcommissies op het gebied van Biomarkers is nuttig. U krijgt invloed op de uiteindelijke inhoud van de norm, bouwt kennis op door contact met nationale en internationale experts en kunt de koers van uw bedrijf vroegtijdig bepalen omdat u dicht bij het vuur zit.

Praat mee en bepaal!
De nieuwe projecten voor vleesindentificatiemethoden (meat speciation) en Next Generation Sequencing sluiten nauw aan bij actuele maatschappelijke ontwikkelingen op het gebied van voedselauthenticiteit. Wilt u het werk van de internationale normcommissie ISO/TC 34/SC 16 ‘Biomarkers’ nauw volgen en als Nederlandse expert commentaar leveren op de inhoud van de nieuwe normen op het gebied van Biomarkers? Neem dan voor meer informatie contact op met juliane.eykelhoff@nen.nl

Eerder door u bekeken

Meer informatie?

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Juliane Eykelhoff, consultant AgroFood & Consument.

Juliane.Eykelhoff@nen.nl

(015) 2 690 235

Vragen? Wij helpen u graag.


NEN Klantenservice
Voor vragen over het bestellen van normen en/of online oplossingen.

015 - 2 690 391

klantenservice@nen.nl


NEN Landbouw & Levensmiddelen
Voor inhoudelijke vragen over AgroFoodnormen en deelname aan normcommissies.

015 - 2 690 351

afc@nen.nl

Meest bekeken normen

NEN Shop