Normontwerpen voor zuivelmicrobiologie gepubliceerd

15-05-2013 Er zijn vier ontwerpen voor nationale normen over zuivelmicrobiologie voor commentaar gepubliceerd.

Hiermee worden de oorspronkelijke normen uit 1999 herzien en aangepast aan de huidige omstandigheden in laboratoria. De normontwerpen kunnen kosteloos ingezien worden op www.normontwerpen.nen.nl. Hier kunnen belanghebbenden tot 1 september 2013 commentaar indienen.

De normontwerpen:

Analysemethoden voor zuivelmicrobiologie

De meeste normen over analysemethoden voor zuivelmicrobiologie worden op internationaal niveau ontwikkeld door de commissie ISO/TC 34/SC 9 'Food products - Microbiology'. Deze normen zijn vaak geschikt voor het aantonen van microben in verschillende productgroepen waaronder diervoeder, zuivel, vis en vlees. Op nationaal niveau is een groep van experts actief voor een aantal specifieke onderwerpen op het gebied microbiologie in de zuivelsector.

Zo heeft Werkgroep Zuivelmicrobiologie onlangs NEN 6821:2013 gepubliceerd.

  • 1

    NEN 6821:2013 nl

    Gepasteuriseerde melk en vloeibare melkproducten - Aantonen van nabesm...

Meer weten?

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Laura Mout, NEN Landbouw & Levensmiddelen,
telefoon (015) 2 690 436, e-mail laura.mout@nen.nl.

Eerder door u bekeken

Handbook ISO 22000

How to use ISO 22000 - Food safety management systems

Het ISO-handboek is een praktische uitgave voor alle MKB’ers in de levensmiddelensector.

Lees meer
Bestel de gids