Positieve stem oprichting CEN/TC e-sigaretten en e-liquids

28-01-2015 Elektronische sigaretten worden steeds populairder. Toch zijn er nog geen normen voor, evenmin voor de gerelateerde e-liquids, de veiligheidsaspecten of analysemethoden. Daarom is bij CEN, het Europees normalisatie instituut, succesvol een voorstel ingediend om een nieuwe technische commissie op te richten voor het ontwikkelen van normen op het gebied van elektronische sigaretten en gerelateerde e-liquids.

NEN onderzoekt nu de belangstelling onder Nederlandse stakeholders die de ontwikkeling van normen voor elektronische sigaretten en gerelateerde e-liquids in een nationale normcommissie willen volgen en actief willen beïnvloeden. Een mooie gelegenheid om te profiteren van kennis en dichtbij het vuur te zitten. Hiervoor zal binnenkort een informatiemiddag bij NEN in Delft worden georganiseerd. Bij voldoende belangstelling kan een NEN normcommissie opgericht worden. De nationale commissie verzorgt de Nederlandse inbreng bij de ontwikkeling van een Europese normen voor e-sigaretten en e-liquids.

Aanmelden

Voor een goede afspiegeling van de nationale belangen nodigt NEN alle belanghebbende partijen uit voor de informatiemiddag en de nog op te richten nationale commissie. Geïnteresseerd om bij de informatiemiddag aanwezig te zijn of om in de normcommissie te zitten? Stuur dan een email naar de afdeling Agrofood&Consument (afc@nen.nl).

Meer informatie

Wilt u meer informatie over dit onderwerp, kunt u contact opnemen met Juliane Eykelhoff, consultant NEN AgroFood, telefoon (015) 2 690 235, e-mail:Juliane.Eykelhoff@nen.nl.Eerder door u bekeken

Meer informatie of contact

Juliane Eykelhoff, consultant NEN AgroFood

(015) 2 690 235

Juliane.Eykelhoff@nen.nl

Vragen? Wij helpen u graag.


NEN Klantenservice
Voor vragen over het bestellen van normen en/of online oplossingen.

015 - 2 690 391

klantenservice@nen.nl


NEN Landbouw & Levensmiddelen
Voor inhoudelijke vragen over AgroFoodnormen en deelname aan normcommissies.

015 - 2 690 351

afc@nen.nl

Meest bekeken normen

NEN Shop