Praktisch handboek ISO 22000 voedselveiligheid voor het MKB

30-08-2013 Het nieuwe ISO-handboek 'How to use ISO 22000 Food Safety Management Systems’ is een praktische uitgave voor alle MKB’ers in de levensmiddelensector. Het bevat handige tips en praktische informatie voor MKB- organisaties die ISO 22000 willen invoeren of al ingevoerd hebben. Het bevat ook specifieke informatie voor organisaties die op basis van ISO 22000 gecertificeerd willen worden.

In heldere tekst legt het handboek uit wat het doel van de eisen uit ISO 22000 is. De eisen uit de norm worden in duidelijke bewoording toegelicht en voorzien van praktisch advies en voorbeelden, specifiek gericht op het MKB. Onderwerpen die onder andere aan bod komen zijn: interne managementstructuur in de organisatie, de implementatie van 'good practices' (programma's met basisvoorwaarden), HACCP en de verificatie van het managementsysteem.

Basisinformatie certificatie

Voor organisaties die certificatie overwegen op basis van ISO 22000, bevat het boekje een inleiding met basale informatie over het certificatieproces van een voedselveiligheidsmanagementsysteem op basis van ISO 22000. Het certificatieproces en het doel en de uitvoering van audits wordt uitgelegd. Ook de voorbereiding op audits wordt behandeld.

Voor wie?

Het boekje is van toepassing op alle organisaties actief in de voedingsketen, van land- en tuinbouw tot supermarkt. Voorbeelden zijn: cateringbedrijven, restaurants, bakkerijen, slagerijen, fabrikanten van levensmiddelen, transporteurs, producenten van verpakkingsmiddelen, eierhandelaren, zuivelbedrijven, hotels, producenten van machines voor de voedingsindustrie.

ISO 22000

ISO 22000 'Voedselveiligheidsmanagementsystemen – Eisen aan een organisatie in de voedselketen', de internationale norm voor management van voedselveiligheid, wordt in de voedingsmiddelensector steeds vaker toegepast, zowel nationaal als internationaal. Grotere organisaties hebben vaak zelf voldoende mogelijkheid om de norm in te voeren. Organisaties in het midden- en kleinbedrijf hebben vaak niet de menskracht of kennis om zelfstandig een systeem op basis van ISO 22000 te ontwikkelen, in te voeren en te onderhouden. Dit nieuwe ISO handboek helpt MKB organisaties om de norm te gaan gebruiken.

Bestellen

Het Engelstalige handboekje 'How to use ISO 22000 Food Safety Management Systems' is voor nog geen € 35,00 te bestellen.

Eerder door u bekeken

Contact of meer informatie

Voor meer informatie over dit onderwerp of voor deelname aan de normcommissie:

Marcel de Vreeze

(015) 2 690 125

agrofood@nen.nl

Handbook ISO 22000

How to use ISO 22000 - Food safety management systems

Het ISO-handboek is een praktische uitgave voor alle MKB’ers in de levensmiddelensector.

Lees meer
Bestel de gids