Projectleiders Europees werk biostimulanten gezocht

21-07-2020 In het kader van de normalisatie opdracht van de Europese commissie is de zoektocht naar projectleiders op het gebied van Biostimulanten van start gegaan. Het normalisatie verzoek geeft invulling aan de Europese verordening 2019/1009, waaraan bemestingsproducten op de Europese markt moeten gaan voldoen.

In opdracht van de Europese commissie wordt een groot aantal nieuwe normen ontwikkeld, waarin (nieuwe) analysemethoden en methodes voor monsterneming worden vastgesteld. De normen zijn bedoeld voor meststoffen, bodemverbeterende middelen en biostimulanten en voor deze laatste productcategorie staan de calls for tenders nu open.

Biostimulanten

Biostimulanten zijn relatief nieuw in de wereld van de landbouwproductiemiddelen. De producten worden echter steeds meer gebruikt. Niet alleen in de biologische landbouw, maar ook in de conventionele landbouw neemt het gebruik toe, mede door een toenemende focus op duurzame landbouw. Biostimulanten zijn sinds kort ook door de Europese Unie opgenomen als een aparte categorie landbouwproductiemiddelen, waardoor in de nieuwe verordening 2019/1009 ook eisen aan deze producten zijn opgenomen.

Calls for tenders

De oproep vanuit CEN/TC 445 Biostimulants, de Europese commissie die aan de normen voor biostimulanten werkt, richt zich op projectleiders voor validatiestudies en voorzitters voor werkgroepen.
De calls zijn te vinden op de website van CEN. De deadline voor voorzitters van werkgroepen om zich aan te melden is 14 augustus 2020 en voor projectleiders is de deadline 19 augustus 2020.
De aanmeldprocedure en duur van het project staat in de calls op de website beschreven.

Meer informatie

Voor informatie over deze norm(en) of over het normalisatieproces: Zarra de Laat, Consultant Agrofood en Consument, telefoon 015 2 690 535 of e-mail afc@nen.nl.

Meepraten over de inhoud van normen

Wilt u als belanghebbende partij meepraten over de ontwikkeling van normen op dit gebied? De normcommissie 370455 Biostimulanten houdt zich bezig met het ontwikkelen van normen voor analysemethode en monsterneming van biostimulanten. Stuur voor deelname aan of meer informatie over deze commissie een mail naar afc@nen.nl.

Eerder door u bekeken

Vragen? Wij helpen u graag.


NEN Klantenservice
Voor vragen over het bestellen van normen en/of online oplossingen.

015 - 2 690 391

klantenservice@nen.nl


NEN Landbouw & Levensmiddelen
Voor inhoudelijke vragen over AgroFoodnormen en deelname aan normcommissies.

015 - 2 690 351

afc@nen.nl

Meest bekeken normen

NEN Shop