Samenwerking duurzame cacao Ghana, Ivoorkust en Nederland

27-01-2015 De internationale cacaosector is actief in verschillende initiatieven om voor een duurzame toekomst voor cacaoboeren te zorgen. Landen die cacao produceren en consumeren, werken samen om dit doel te behalen, bijvoorbeeld in de ontwikkeling van een internationale (ISO) norm voor cacao inclusief eisen voor duurzaamheid en traceerbaarheid.

Nederland is één van de grootste cacao-importerende landen en is nauw betrokken bij de ontwikkeling van de ISO-norm via de NEN-normcommissie Cacao met experts van het bedrijfsleven, belangenorganisaties, de overheid, de wetenschap, vakbonden en private standaardisatie-organisaties. De internationale norm zal opgebouwd worden langs de drie bekende principes van duurzaamheid: 'profit', 'people' en 'planet'.Samenwerking met Ghana en betrokkenheid Ivoorkust

De focus van de samenwerkingsovereenkomst is om de nationale standaardisatie-infrastructuur en de capaciteit van het Ghanese normalisatie-instituut (GSA) te versterken, zodat zij hun rol in nationale en internationale standaardisatie beter kunnen vervullen. GSA en NEN vormen samen het secretariaat van de relevante ISO-commissie (ISO/TC 34/SC 18 ‘Cocoa’). Ivoorkust is samen met Nederland voorzitter van deze ISO-commissie.

Op deze manier zijn Ghana en Ivoorkust nauwer betrokken bij de ontwikkeling van de ISO-norm en kunnen hun nationale experts een grotere bijdrage leveren zodat het samenstellen van de ISO-standaard door een gebalanceerde groep van internationale experts wordt gedaan. Daarnaast wordt de betrokkenheid van andere cacaoproducerende landen, bijvoorbeeld Ecuador, Indonesië, Kameroen, Mexico en Nigeria vergroot. De samenwerking van NEN met Ghana en Ivoorkust wordt gefaciliteerd door Rijksdienst voor Ondernemend Nederland namens het Ministerie van Buitenlandse Zaken.

Meer weten?

Voor meer informatie over:
• NEN-normcommissie Cacao kunt u contact opnemen met Laura Mout, NEN AgroFood & Consument, telefoon (015) 2 690 436, e-mail laura.mout@nen.nl.
• ISO/TC 34/SC 18 ‘Cocoa’, dan kunt u bellen of e-mailen met Imola Ferro, NEN AgroFood & Consument, telefoon (015) 2 690 113, e-mail imola.ferro@nen.nl.

Eerder door u bekeken

Contact of meer informatie

Voor meer informatie over de normcommissie Cacao kunt u contact opnemen met Laura Mout, NEN AgroFood & Consument

(015) 2 690 436

laura.mout@nen.nl

Vragen? Wij helpen u graag.


NEN Klantenservice
Voor vragen over het bestellen van normen en/of online oplossingen.

015 - 2 690 391

klantenservice@nen.nl


NEN Landbouw & Levensmiddelen
Voor inhoudelijke vragen over AgroFoodnormen en deelname aan normcommissies.

015 - 2 690 351

afc@nen.nl

Meest bekeken normen

NEN Shop