Spoilers in Food Conferentie

14-05-2013 Voedselbedervende micro-organismen zijn gevaarlijk voor de voedselveiligheid en daarom een doorn in het oog van veel kwaliteits- en productiemanagers. Tijdens een driedaagse conferentie in Frankrijk kunt u meer te weten komen over deze zogenaamde Spoilers.

Wat doe je met dat ene micro-organisme dat bestaande inactivatieprocessen kan overleven, dat zich kan aanpassen of van nature is aangepast voor bepaalde vormen van inactivatie (zoals zuur of hitte behandeling)? Hoe ga je daar mee om?

Conferentie in Frankrijk

Eén manier is meer te leren over deze ‘diehard’ micro-organismen. Van 1 tot 3 juli 2013 vindt daarom in het Franse Quimper een internationale conferentie over voedselbedervende micro-organismen (spoilers) plaats 'Microbial Spoilers in Food 2013'.

De onderwerpen zijn:

  • Biodiversity of microbial food spoilers
  • Characterization methodologies, enumeration methods for quality indicators
  • Spoiler behaviour, fitness and functional properties
  • Inactivation processes and product stability assessment
  • Spoiler/pathogen and quality indicators/pathogen boundaries
  • Spoilage risk assessment
  • How to fight super spoilers? Food industry concerns and needs




MicroVal

MicroVal, een NEN-schema voor certificering van snelle microbiologische testmethoden, is één van de sponsoren van dit evenement. Dr Paul in ’t Veld van de NVWA, tevens voorzitter van de Technische Commissie van MicroVal, zal op deze conferentie spreken over detectie en typering van spoilers.

Meer weten?

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Rien Huige, NEN Landbouw & Levensmiddelen, telefoon (015) 2 690 292, e-mail rien.huige@nen.nl.

Eerder door u bekeken

Handbook ISO 22000

How to use ISO 22000 - Food safety management systems

Het ISO-handboek is een praktische uitgave voor alle MKB’ers in de levensmiddelensector.

Lees meer
Bestel de gids